Excel dosyalarını farklı pencerelerde açmak

seto__
21-09-2020, 17:49   |  #1  
seto__ avatarı
OP Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
869 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Merhaba arkadaşlar. İki farklı excel dosyasını farklı iki pencerede açmak ve böyle çalışmak istiyenler için bilgilendirme niteliğinde bir yazı yazmak istedim. Özellikle karşılaştırma gibi işler yaparken excel dosyalarını farklı pencerelerde açmak, aynı excel içinde farklı sayfalardan incelemekten daha kolay oluyor. 

Excel bazı bilgisayarlarda açılan yeni Excel dosyalarını, ilk pencereye ek bir sayfa olarak açıyor. İstenilen dosyaları farklı pencerelerde açmak için izlenebilecek yoldan bahsedeceğim.

İlk dosyayı açtıktan sonra görev çubuğundaki Excel ikonuna farenizin teker tuşuyla basarak yeni ve boş bir Excel penceresi açın. Mouse kullanmıyorsanız başlat menüsünden veya yine ikona sağ tıklayıp boş bir Excel sayfasına basarak da aynı işlemi yapabilirisiniz. Sonrasında açmak istediğiniz diğer dosyayı sürükleyip boş Excel dosyasına bırakabilirsiniz. Böylece istediğiniz dosyaları iki farklı pencerede açabilmiş olacaksınız. Aynı şeyi boş penceredeki Office düğmesinden "Aç" diyerek istediğiniz dosyayı seçerek de yapabilirsiniz.

Eski Windows ve Office sürümleri için bir Microsoft Easy Fix makalesi de var.