EXCEL SORULARINIZLA KENDİMİ DENEYECEĞİM BEKLİYORUM

delikanli53
03-11-2006, 23:15   |  #1  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

evet arkadaşlar excel konusunda yeterli miyim? diye kendimi test ediyorum. hadi bakalım ne kadar dersime çalışmışım sorularınızı bekliyorum  Cool

tolga2207
05-11-2006, 16:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006
151

Ufak çapta bir balans programı yapmak istesem, mesela balanssızlık değeri 50gr ve daha büyük ise karşısına kırmızı, kalın ve büyük harflerle RED, 25-49gr arasında ise siyah, italik, büyük harflerle ACCEPTABLE, 24gr dan az ise yeşil, büyük, kalın harflerle OK yazdırmak istesem ve bu çıkan değerleri pasta biçimli tabloda yüzde karşılığını gösterecek programı yapabilir misin desem, biraz su kaçırmış olur muyum?
Ya da bu konuda yardım edebilir misin?

Son Düzenleme: tolga2207 ~ 05 Kasım 2006 16:32
delikanli53
07-11-2006, 00:10   |  #3  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

bunları koşullu biçimlendirmeyle yapabilirsin daha detaylı bilgi istersen msn açık

tolga2207
08-11-2006, 15:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
793 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

İki kere eğer fonksiyonu kullanarak yaptım ama grafik çizdirmede problem çıkıyor. Çözemezsem bir ara rahatsız ederim artık

delikanli53
08-11-2006, 18:46   |  #5  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

grafik problemini çözerim ama burda anlatmakla bitmez o konuda güvenirim kendime :D

ama yazıya biçimlendirmeyi formüllerle veremezsin. saygılar.
(büyük küçük yazı şekili hariç)

Der Rote BaroN
18-11-2006, 18:29   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,531 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Excel'i veritabanı gibi kullanmak istesem? (Never'ın kulağı çınlasın)

Banned
22-11-2006, 21:17   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006

EXcel de bir buton yapaplım ve imleç uzerine geldiğinde mesaj  versin yada bir progra çalıştırın(bilgisayari resetlesin)

bir hücreye
SAyı ve Kelime girildiğinde buları birbirinden ayırmak nasıl olur. ör (1 Ahemet)

theironman
24-11-2006, 08:07   |  #8  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,349 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

büyük bir olaya girmişsin, excel bir okyanus gibidir, öğrendiğin emin ol çok azıdır, aynısı benim için de geçerli.

delikanli53
24-11-2006, 18:19   |  #9  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

microsoft un 16 mühendisinin hazırladığı bir programı benim gibi geç bir insanın çözmesi herhalde imkansızdır. en azından elimden geldiği kadarıyla yapıyorum. geçenlerde muhasebe programı yapmayı başardım ve mutfak programına uğraşıyorum şimdi. (askeriyede kullanılacak) ama en azından bir yerinden tutarım diye düşünüyorum

bulutbey excel de bilgisayarı resetleyebileceğiniz bir tuş yoktur ve böyle bir tuş hazırlanamaz. ikinci sorunuza gelince: metinler arasında birleştirme yapabilirsiniz ama ayrım yapamazsınız bunun yerine ordaki sayıyı " " (boşluk) ile değiştirip silebilirsiniz.

bu arada geç cevap yazdığım için özür dilerim.

exa
07-12-2006, 00:38   |  #10  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2005

Merhaba.
SUMIF ile birden çok kritere göre verileri toplatmak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim

delikanli53
07-12-2006, 17:43   |  #11  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

http://www.microsoft.com/turkiye/office/xp/excel/data.asp bu konuda bilgim olmadığı için biraz yardım aldım Gülümseme bu linkte sorunuzun cevabı var

akmaN
05-01-2007, 09:53   |  #12  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Merhaba, Excel de ALT+F11 tuşlarına basıp "insert\module" eklerseniz ve içine
Sub deneme()
Shell "shutdown -s", vbNormalFocus
End Sub

Kodu yazıp yeni bir "DÜĞME" oluşturarak makro olarak yeni oluşturduğunuz deneme makrosunu atarsanız düğmeye her bastığınızda 30 SN. sonra bilgisayarınız kapanacaktır. Eğer isterseniz Shutdown -s yerine başka bir dosyayı çalıştırabilirsiniz. Ben denememi bu şekilde yaptım çünkü bilgisayarımı kapatmak istemedim.(shutdown -s'yi iptal etmek için shutdown -a yı kullanabilirsiniz.)

kovanci
06-01-2007, 05:07   |  #13  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006

exselde windowsu resetleyecek tuş exsele içinde entekre olan VBA da yapılabilir.

saycan
15-01-2007, 23:19   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Arkadaşlar merhaba excell ile ilgili yardım isteyeceğim, konu şu:
Bir muhtar arkadaşın elinde excell ile hazırlanmış veriler var bu verilerde vatandaşların TC.NO-AD-SOYAD-BABAADI-ANAADI-D.YERİ-D.TARİHİ vb gibi verileri mevcut.(toplam 1800 vatandaşa ait veriler var)(bu belgeye A belgesi diyelim)

Bu arkadaş nüfus idaresinden de kendi bölgesine ait başka bir excell belgesi edinmiş.(Buda B belgesi olsun).Muhtardaki A belgelesinde, B belgesine uymayan hatalı kayıtlar var.
(Nüfus idaresinden gelen verileri kesin doğru olarak almak üzere)A ve B belgelerini karşılaştırıp;
A belgesindeki  B belgesine uymayanları tespit etmemiz gerekiyor. Yani A belgesindekiler hatalı.ama bu hatalı olanları B belgesi ile kıyas yaparak bulmamız gerekiyor. Çünkü tek tek yapmak (1800 kişiyi) çok zor.

NOT: her iki belgedeki sütunlar (TC NO-AD-SOYAD-BABAADI-ANAADI-D.YERİ-D.TARİHİ vb )aynı ama satır yani vatandaş sayıları farklı. Ayrıca kimisi mesela M.Ali diğerinde Mehmet Ali yazılmış olabiliyor.TC.No tutup diğerlerinin tutmadığı oluyor.vb..
yardımlarınızı bekliyorum. Umarım sorunumuzu açıkça dile getirebildim.

delikanli53
17-01-2007, 21:13   |  #15  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004
saycan
Arkadaşlar merhaba excell ile ilgili yardım isteyeceğim, konu şu:
Bir muhtar arkadaşın elinde excell ile hazırlanmış veriler var bu verilerde vatandaşların TC.NO-AD-SOYAD-BABAADI-ANAADI-D.YERİ-D.TARİHİ vb gibi verileri mevcut.(toplam 1800 vatandaşa ait veriler var)(bu belgeye A belgesi diyelim)

Bu arkadaş nüfus idaresinden de kendi bölgesine ait başka bir excell belgesi edinmiş.(Buda B belgesi olsun).Muhtardaki A belgelesinde, B belgesine uymayan hatalı kayıtlar var.
(Nüfus idaresinden gelen verileri kesin doğru olarak almak üzere)A ve B belgelerini karşılaştırıp;
A belgesindeki  B belgesine uymayanları tespit etmemiz gerekiyor. Yani A belgesindekiler hatalı.ama bu hatalı olanları B belgesi ile kıyas yaparak bulmamız gerekiyor. Çünkü tek tek yapmak (1800 kişiyi) çok zor.

NOT: her iki belgedeki sütunlar (TC NO-AD-SOYAD-BABAADI-ANAADI-D.YERİ-D.TARİHİ vb )aynı ama satır yani vatandaş sayıları farklı. Ayrıca kimisi mesela M.Ali diğerinde Mehmet Ali yazılmış olabiliyor.TC.No tutup diğerlerinin tutmadığı oluyor.vb..
yardımlarınızı bekliyorum. Umarım sorunumuzu açıkça dile getirebildim.

sanırım bu sorununu excel de değil farklı bir programla cevaplamıştım. ama program illegal olduğu için burda yayınlayamıyorum. eğer isteyen olursa lütfen msn veya özelden bana ulaşsın


Amerikayı bir daha keşfetmeye gerek yok. excelde bu yapılır ama zor. programını yazmış eloğlu neden kullanmayalım. Kahkaha

akmaN
20-01-2007, 11:06   |  #16  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

Merhaba, muhtarımız için çözümümüz var elbette ama delikanli53'ün dediği gibi biraz uzun. Dilerseniz dosyaları bana gönderin ben size yanlarına bir açıklama yazarak "UYUYOR" veya "UYMUYOR" diye yazdırayım. Aslında çözümü zor değil ama anlatması zor.

Saygılar.

saycan
20-01-2007, 15:15   |  #17  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007

Arkadaşlar zor oldugunu tahmın edıyorum ama en azından bır denesenız anlşatmayıda bende anlamaya çalıssam?AYrıca dosyalar da bende degıl ve muhtarda vermek istemiyor açıkçası elındekı verılerı bır başkasına kotu maksatlı kullanılır dıye..çunkı o mahallenın kımlık bılgılerı var bu belgelerde...siz bir anlatmaya çalısın belki anlarım..
aslında tc kimlik no ları karşılaştırsa aynı TC kimlik noları daha sonrada diğer sütündaki verilerle karşılaştırsa ve uyuyor uymuyor gibi bir msj verse gene işimizi gorur sanırım

Son Düzenleme: saycan ~ 20 Ocak 2007 15:18
delikanli53
21-01-2007, 09:55   |  #18  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Sanırım programı kullanmaktan vazgeçtin Gülümseme neyse önemli olan sorunu çözmek aşağıda resimde sorunun cevabını verdim kardeş


=ÖZDEŞ(A1;B1) BU FORMÜLÜ KOPYALA RESİMDEKİ GİBİ TÜM SÜTÜNA YAPIŞTIR. DOĞRU EĞER TUTMUYORLARSA YANLIŞ DİYECEK AMA İKİSİDE AYNI İSE DOĞRU DİYECEK. KOLAY GELSİN.

Son Düzenleme: delikanli53 ~ 21 Ocak 2007 09:56
mavihaliç
24-01-2007, 16:09   |  #19  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2007
delikanli53
evet arkadaşlar excel konusunda yeterli miyim? diye kendimi test ediyorum. hadi bakalım ne kadar dersime çalışmışım sorularınızı bekliyorum  Cool
Slm.Ben yeni üye oldum.Exelde bazı sorunlarım var.Şimdi biz halı saha işi yapıyoruz.Patronda benden 5 tane halı sahanın günlük raporunu istiyor.Ben exelde formüllerle bunu yaptım.Ama çizelge bir sayfaya sığmıyor.patronda hepsini tek sayfada görmek istiyorum diyor.Bunları macro kullanarak tek sayfada toplayabilirmiyiz acaba.veya başka bir yolla.

delikanli53
24-01-2007, 21:46   |  #20  
delikanli53 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,524 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

arkadaşlar excel sorularınıza cevap veriyorum doğrudur ama msn adresimi kaydedip bilgisayar eğitimi vermemi beklemeyin rica ediyorum. tamam msn adresimi ekleyin ve bana sorular sorun tamam ama bilgisayar eğitimi verdiğimi sanan arkadaşlar var. ve sorularınız için blgyardim@hotmail.com son mesaj gönderen arkadaşın cevabını msn den verdim. AKINSOFT PLATİNUM muhasebe programını önerdim. çünkü excelde bilmeyen birisi formulleri ve makroları karıştırır.

saygılar...

Setus
02-06-2007, 00:05   |  #21  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007
akmaN
Merhaba, Excel de ALT+F11 tuşlarına basıp "insert\module" eklerseniz ve içine
Sub deneme()
Shell "shutdown -s", vbNormalFocus
End Sub

Kodu yazıp yeni bir "DÜĞME" oluşturarak makro olarak yeni oluşturduğunuz deneme makrosunu atarsanız düğmeye her bastığınızda 30 SN. sonra bilgisayarınız kapanacaktır. Eğer isterseniz Shutdown -s yerine başka bir dosyayı çalıştırabilirsiniz. Ben denememi bu şekilde yaptım çünkü bilgisayarımı kapatmak istemedim.(shutdown -s'yi iptal etmek için shutdown -a yı kullanabilirsiniz.)