Explorer.exe yi değiştirin (Tema için)

_hEro
01-11-2009, 03:21   |  #1  
_hEro avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Hiçbirşey İmkansız Değildir !

Merhaba,
 
Tema yüklemeleri veya diğer nedenler için" exporer.exe " yi değiştirmeniz gerekiyor ancak windows buna izin vermiyor mu?
Ozaman buyrun, şüphe verici hiçbir program olmadan, bunu birlikte yapalım,
 
C:/windows dizinine gelin. explorer.exe yi bulun ve sağtuş_özellikler e tıklatın.Ardından Güvenlik (Security) sekmesinden Gelişmiş (Advanced)e a tıklayın ve Sahip (Owner) sekmesine gelin.Düzenle (Edit) diyerek açılan pencereden Administrators a tıklayın (seçin).
Tamam tamam tamam tamam evet deyin :)
Tekrar explorer.exe ye sağtuş_özellikler diyerek Güvenlik sekmesine gelin.Düzenle ye tıklayın ve tam denetimi seçerek tamam tamam deyin.
 
Daha sonra explorer.exe yi explorereski.exe şeklinde yeniden adlandırın.Değiştirmek istediğiniz (modifiyeli) expoler.exe yi c/windows dizinine atın.Ardından bilgisayarı yeniden başlatın.
Hepsi bukadar.
 
Yanlız son derece önemli bir işlemdir.Sisteme gelecek çökme,arıza vs gibi durumlardan ne ben ne de CHIP ONLINE sorumludur..Herkese kolay gelsin :)
 
Ayrıca OSMAN BAĞÇEVAN'a da teşekkür ederim :)
 
Yazı bana aittir.Alıntı için, lütfen bu sayfayı kaynak gösteriniz.
 
https://www.chip.com.tr/blog/hher ... irin-.-.-_4122.html
 

OSMAN BAĞÇEVAN
08-02-2010, 23:44   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

burada da resimli var..


1-adım  :ilk önce burada ki sarı yere tıklıyoruz..

2-adım : birinci adım bittikten sonra açılan pencerede sahip ve düzenleyi seçiyoruz..

3-adım : iki bitincede açılan pencerede Yeni Sahibi yazan aşağısında kutucuk olan yazıları tek tek seçip , Uygula deyin..Yani ilk önce resimdeki gibi Administrators , sonrada kullanıcı adınız seçip uygula tamam deyin..Gelen onay pencerelerine Tamam deyin..

4- adım : üçüncü adım bitiminden sonra bu pencereye kadar açık olan pencerelere Tamam deyin..Sonrada resimde ki yere tıklayın..

5-adım : burada ben bütün kullanıcıları seçip, hepsine izin ver yapıyorum..
Bundan sonrada explorer.exe yi explorer1.exe yapabilirsiniz..orjinal explorer.exe nin ismini değiştirelim ve temada ki explorer.exe yi orjinalin yanına atalım..

6-adım : isterseniz bilgisayarı yeniden başlatın..Yeniden başlatmak istemeyen kullanıcılar bu yöntemi yapabilir..Ctrl-Shift-Delete yada ctrl-Alt-delete yapıp ,görev yöneticisine ulaşın..sonrada işlemler sekmesinden explorer.exe yi sonlandırın..
Sonlandıktan sonra uygulamalar sekmesine gelip yeni görev deyin ve kutucuğa :
X:\Windows\explorer.exe
yazın..X : işletim sisteminizin bulunduğu disktir..


Burada da ,X :Windows klasörü içinde yer alan explorer.exe ler..

Resimler alıntıdır bilmiyorum sölememe gerek varmı..

Eğer temada system dosyaları varsa(örnek : imageres.dll) aynı bu yöntemle değiştirebilirsiniz..Ama unutmayalım ki imagere.dll dosyası explorer.exe ye göre daha tehlikelidir..O yüzden güvendiğimiz bir yerden indirirsek , çökme olasılığına azda olsa düşürebilir..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 08 Şubat 2010 23:47
ufuk_35
09-02-2010, 00:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
800 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009
Alıntı: _hEro  
Tekrar explorer.exe ye sağtuş_özellikler diyerek Güvenlik sekmesine gelin.Düzenle ye tıklayın ve tam denetimi seçerek tamam tamam deyin.
Resimli olarak düzgün anlatılmış ancak tam denetimi Administrators\Kullanıcı adı nı seçerek tıklamamız gerekiyor.

explorer.exe üzerindeki haklarımızı almak onu bizim haklarımızla çalışan işlemlerin insafına açık hale getiriyor. Değişiklik işlemini yaptıktan sonra tam denetimi kaldırmak büyük bir güvenlik açığını kapatacaktır.
Ayrıca bazı antivirüsler sistem dosyalarını değiştirmemizi önleyebilir. İşlemi uygularken gerçek zamanlı korumayı kapatmamız gerekebilir.

Kolay gelsin demicem, inşallah kimse yapmaz. Daha iki saat önce çöktü benim 7 tema derdine. Yaptığım her şeyi geri aldım ama olmadı, Acronis de imdadıma yetişti :D

OSMAN BAĞÇEVAN
09-02-2010, 03:20   |  #4  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009
Alıntı: Ufuk_35  
Ayrıca bazı antivirüsler sistem dosyalarını değiştirmemizi önleyebilir
Kolay gelsin demicem, inşallah kimse yapmaz. Daha iki saat önce çöktü benim 7 tema derdine. Yaptığım her şeyi geri aldım ama olmadı, Acronis de imdadıma yetişti :
Antivirüsle sistem dosyalarının alakası yok..Değiştirmeyi önlemez kesinlikle...

Explorer.exe en basiti..Eğer explorer.exe yi düzgün bir şekilde modifiye edilmişse ve windows sürümleride birbirine uyuyorsa , hiçbir sorun çıkmaz..

Explorer sürümleri uyuşmazsa yada explorer düzgün yapılmamışsa sizin sisteminiz çökmesi gayet normal..Bir de şunu sölemek lazım ki eğer format atmaktan korkuyorsanız ve temalar hakkında bilgiye sahip değilseniz hiçbir tema yüklemeyin..
Explorer.exe en basittir ,resource klasörüne attığımız theme uzantılı dosyalar explorer.exe den daha risklidir...Theme uzantısının yanlış yapıldığını anlayamıyorsunuz..İşte o kadar basit bulduğumuz theme bile explorer.exe den daha riskli..