Expression Studio 2: O şimdi Silverlight'lı

CHIP Online
18-05-2008, 11:38   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft yazılım geliştirme platformlarını güncelledi. İşte karşınızda Expression Studio 2 paketi.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Expr ... rlight-li_6946.html

Microsoft, 7 Haziran'dan itibaren Expression Studio 2'yi piyasaya sürüyor. Kullanıcılar bu yazılım ile web sitelerinin yanında Vista ve .Net Framework 3.5 için de uygulamalar yazabiliyor. Program paketi artık Silverlight'ı da desteliyor.

Bir sene önce çıkmış olan 1. sürüm sadece Adobe Flash'ı tanıyordu. Silverlight ile Microsoft kendi ürününü de desteklemiş oluyor. Program paketi Expression Blend 2 ve Expression Web 2'den oluşuyor. Sonuncusu ile kullanıcılar PHP tabanlı web siteleri oluşturabilirler; önceleri sadece ASP.Net tanınıyordu. Masaüstü programları geliştirmeye yarayan Blend 2, Silverlight'ın yanında Vertex-animasyonlarıyla çalışmayı ve kod ile tasarımı eş zamanlı görmeye yarayan ayrık bir görünümü destekliyor.  

Buna ek olarak görüntü düzenleme için Expression Design 2, büyük bir projenin dosya yönetimi için Expression Media 2 ve web tabanlı video hazırlamaya yarayan Expression Encoder 2 de pakete dahil edilen diğer uygulamalar olarak dikkat çekiyor.


Tüm konu: Expression Studio 2: O şimdi Silverlight'lı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Microsoft'un program geliştirme paketlerini kullanıyor musunuz?

ugurkazdal
18-05-2008, 13:30   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

evet kullanıyorum fakat bu expression studio 2 nin arayüzü basit gibi geldi belkide kapsamlıdır ama ben görememişde olabilirim birde bunun görsel dersleri fln da olmadığı icin yada ben bulamadığım içinde çekici gelmemiş olabilir.

mehmetcc
22-06-2008, 10:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
112 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

bilen işin oldukça profesyonel:)arayüzü güzel ve sade.bence diğer sürüme göre daha güzel.php desteğide var.vistadan sonra yapmış adamlar.