F1 takımlarının en büyük yardımcısı: Laptop

CHIP Online
08-05-2008, 19:07   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İstanbul Grand Prix'i öncesinde, Williams takımının bilgisayarlardan aldığı desteği inceledik.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/F1-t ... si-Laptop_6787.html

Resimlerle: At&T Williams F1 takımı

Formula 1 İstanbul Grand Prix'i bu yıl da geldi çattı. Hepimiz büyük bir merakla tam gaz giden otomobilleri büyük bir heyecanla izliyoruz. Ancak hızın verdiği heyecan çoğumuza bir şeyleri hatırlama imkanı vermiyor: F1 dünyasında kullanılan teknoloji...

AT&T Williams takımı, marşa basmaktan envanter tutmaya kadar bütün işlevsel alanlarda Lenovo bilgisayar teknolojisinden yararlanıyor. Dizüstü bilgisayarlar, F1 araçlarının katılacakları her yarıştan, denemeden ve test sürüşünden önce çalıştırma süreçlerinin bir parçası olarak görev yapıyor. Dizüstü bilgisayarlar araçların araştırma, test, geliştirme ve imalatında mühendislere; yarış etkinlikleri ve analizinde pilotlara; pazarlama, seyahatlerin lojistiği ve yarış planlama, ağ işlemleri, envanter tutma, müşteri, sponsor ve tedarikçi ilişkileri, insan kaynakları, finansman ve strateji alanlarında ise yönetim ekibine büyük destek sağlıyor.

Bilişim teknolojisinden ağır talepler
Williams takımının her sezon, imalat aşamasında beş ya da altı F1 otomobili bulunuyor.  Lenovo bilgisayarları, normalde her sezon 7 terabayttan daha fazla (ya da araç başına 1 terabayttan daha fazla) veri işliyor.

Standart bir Williams yarış aracında performans ve pilotun davranışı ile ilgili değişkenleri izleyen yaklaşık 120 sensör kullanılıyor. Bu telemetrik veriler (saat başı yaklaşık 1 gigabayt) AT&T teknolojisi kullanılarak pistteki teknik ekibe aktarılıyor ve yarış sonunda bilgisayarlara yükleniyor. Bu bilgiler, aynı zamanda Williams'ın İngiltere Groove'daki genel merkezindeki teknik ekibe de iletiliyor.


Tüm konu: F1 takımlarının en büyük yardımcısı: Laptop

Resimlerle: At&T Williams F1 takımı


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İstanbul Grand Prix'ini hangi takım kazanacak?