Facebook'a bir yumruk da onlardan...

CHIP Online
02-09-2012, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un son dönemde ardı ardına aldığı sert darbelere şimdi de bunlar eklendi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... onlardan_35674.html

Resimlerle: En yaratıcı 25 Facebook kapak fotoğrafı!

Büyük umutlarla borsaya açılan sosyal ağ devi Facebook, üst üste yaşadığı düşüşlerin yanı sıra, artık hissedarlarından da pek rağbet görmüyor. Son iki hafta içinde 1,3 milyon dolar değerindeki hisselerini satan Facebook ortak kurucularından Dustin Moskovitz de şirkete güvenmeyenler arasında.


Son birkaç gündür günde 150,000 dolarlık hisse satan Moskovitz, B sınıfında yer alan hisselerini de görece daha zayıf olan A sınıfındakilerle değiştiriyor. Bu haliyle Moskovitz'in elinde A sınıfından 6,15 milyon, B sınıfından da 106,8 milyon değerinde hisse bulunuyor.


Moskovitz'ten başka, risk sermayedarı Peter Thiel de Facebook'tan elini çeken yatırımcılar arasında. Şirketin ilk dış yatırımcısı olan Thiel, geçen hafta 400 milyon dolarlık hissesini sattı. Bir risk sermayedarından beklenmeyecek bu hareket, artık yatırımcıların şirketin geleceğine pek olumlu bakmadıklarının göstergesi.


Facebook'un bundan sonra bir türlü paraya çeviremediği mobil müşterilerini, reklam politikasını ve elinde bulundurduğu milyonlarca kullanıcılarını yeniden gözden geçirmesi gerekiyor.

Tüm Konu: Facebook'a bir yumruk da onlardan...

Resimlerle: En yaratıcı 25 Facebook kapak fotoğrafı!

Kaynak: www.chip.com.tr