Facebook'a en sert tepki ondan geldi!

CHIP Online
27-03-2014, 20:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

2 milyar dolar karşılığında Facebook'un eline geçen Oculus VR'a en sert tepki, bakın kimden geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... an-geldi_46212.html

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

En azından bir büyük oyun firması, Facebook'un Oculus Rift sanal gerçeklik setinin yapımcısı Oculus VR'ı 2 milyar dolara almış olmasından hoşnut değil. Sevilen oyun Minecraft'ın yapımcısı Markus "Notch" Persson, oyunu Oculus VR donanımına uyarlamak adına firma ile yapılan görüşmeleri durdurduğunu duyurdu. Bu kararın sebebi olarak ise Facebook'un onu ürpertmesini gösterdi.


Persson, Twitter üzerinde yaptığı kısa açıklamada, basit bir şekilde Oculus ile yapılan anlaşma çabasının iptal edildiğini söyledi ve Facebook'u bunun sorumlusu olarak gösterdi.


Kendi kişisel blogunda daha detaylı bir açıklama da yapan Persson, birkaç hafta önce Oculus VR ofisini ziyaret ettiğini ve bu yeni potansiyel ile heyecanlı olduğunu söyledi. Bu ziyaretin ardından ise Oculus VR ve Minecraft takımı arasında görüşmeler başladı ve Minecraft'ın basitleştirilmiş bir bedava sürümünün Oculus VR için uyarlama çalışması başlatıldı.


Ancak, Persson, Oculus VR'ın Facebook tarafından alınması konusunda rahat olmadığını açıkça belirtiyor. Persson'ın düşüncesine göre, Facebook sadece "kullanıcı sayılarını arttırmak ile" ilgileniyor ve sanal gerçekliğin gelecek sosyal uygulamalarında büyük bir yer kaplama olasılığına rağmen, sadece VR oyunları yapmak ile ilgili olduğunu söylüyor.


Persson, açıklamasında kesinlikle VR'ın bir parçası olmak istediğini ancak Facebook ile çalışmayacağını belirtiyor. Facebook'un amacını çok belirsiz ve değişken bulan Persson, Facebook tarihinin de çok stabil olmadığını söylüyor. Geçmişlerinde Facebook'a güvenmesi için sebep olacak hiçbir şey olmadığını belirten Persson, bu durumun Facebook'u rahatsız edici yaptığını düşünüyor.


Tabii ki Persson sanal gerçeklik teknolojisi hakkında ümidini yitirmiş değil. Gelecekte başka bir sanal gerçeklik firması ile beraber çalışabileceklerini söyleyen Persson, böyle bir durumun var olması halinde çok mutlu olacağını belirtiyor...

Tüm Konu: Facebook'a en sert tepki ondan geldi!

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Kaynak: www.chip.com.tr