Facebook artık telefondan ev dinliyor!

CHIP Online
07-06-2014, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un mobil uygulamasına eklediği bu yenilik; pek çok Facebook kullanıcısını rahatsız edecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... dinliyor_47583.html

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Facebook'un uygulamalarına ekleyeceği yeni özelliğini daha önce duyurmuştuk. Facebook'un mobil uygulaması artık telefonun mikrofonu üzerinden kullanıcının çevresindeki sesleri dinleyecek ve duyduğu seslere uygun paylaşım önerileri yapacak. Örneğin, kullancı MFÖ'nün "Yalnızlık Ömür Boyu" şarkısını dinliyorsa veya televizyonda Game of Thrones dizisini seyrediyorsa, kullanıcının Facebook sayfasında "şu anda MFÖ'den Yalnızlık Ömür Boyu şarkısını dinliyor," şeklinde bir uyarı belirecek. Veya "şu anda Game of Thrones" dizisini izliyor gibi bir paylaşım yapılabilecek.


Ancak bu özellik dünyada büyük tepki topladı çünkü bu aynı zamanda Facebook'un telefonun mikrofonunu açarak 24 saat boyunca kullanıcının tüm hayatını dinlemesi ve hatta kayıt altına alması demekti. 


Tüm eleştiri ve itirazlara rağmen Facebook bu özelliğini artık hayat geçirdi. Facebook'un mobil uygulamasında güncellemeler başladı ve artık kullanıcılar, 24 saat onları dinleyen Facebook mobil uygulamasıyla tanıştılar. Bazı kullanıcılar, bu ses kayıtlarının Facebook sunucularında saklanacağını ve reklam verenlere satılacağını da savunuyorlar. Örneğin, kullanıcı otomobiller hakkında çok konuşuyorsa, kullanıcının karşısına sürekli otomobil reklamları çıkacak. Acıktığını söyleyen ve arkadaşları ile yemek üzerine sohbet eden kullanıcıların karşısına McDonalds reklamları çıkabilecek.


Bakalım, bu yeni özellik dünya çapında bir devrim mi olacak yoksa George Orwell'in 1949 yılında kaleme aldığı, herkesin dinlenip kayıt altında tutulduğu 1984 isimli distopya romanı, 30 sene gecikmeyle gerçek mi olacak?

Tüm Konu: Facebook artık telefondan ev dinliyor!

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Kaynak: www.chip.com.tr