Facebook'da gizliliğinizi korumanın 8 yolu!

CHIP Online
25-05-2011, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'taki bilgileri alakasız insanların eline geçsin istemeyenler... Bu 8 kural sizin için...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/face ... n-8-yolu_27086.html


Resimlerle: Facebook profilinin 10 yaratıcı kullanımı!

Facebook, 500 milyondan fazla kullanıcının internete açılan kapısı olduğundan beri sosyal ağlar giderek önemli bir konu haline geldi. Facebook hesabınızı hack'lenmekten tamamen koruyabilmek mümkün olmasa da yapabileceğiniz bir çok şey var. İşte kontrolden geçirmeniz gereken 8 Facebook ayarı:

1. Kim, neleri görebiliyor?

Gizlilik ayarlarınızda Özel ayarları kullandığınızdan emin olun. 'Ayarları özelleştir' bağlantısına tıklayarak, profilinizin hangi bölümlerinin kimler tarafından görüntülenebildiğini kontrol edin.

Facebook hesabınızı herkese tamamen açık olarak kullanmıyorsanız, bu sayfadaki tüm seçenekler en azından 'Sadece arkadaşlarım' olarak ayarlanmış olmalıdır.

2. Arkadaşlarınızı listeye yerleştirin

Önceki ipucunu daha güçlü bir hale getirmek için arkadaşlarınızı listelere ayırın. Örneğin iş arkadaşlarım, en iyi arkadaşlarım, çalışanlar, öğrenciler gibi listeler oluşturarak hangi ayarlarınızın kime görünür olduğunu ayarlayabilirsiniz.

Bunun için Hesap menüsü altında 'Arkadaşlarını düzenle' bağlantısına tıklayın. Listeye eklemek için arkadaşlarınızın isimlerini yazmaya başlayın. Örneğin gönderdiğiniz fotoğrafları sadece en iyi arkadaşlarınızın görmesini sağlayabilirsiniz.

Tüm konu: Facebook'da gizliliğinizi korumanın 8 yolu!

İzleyin: Facebook filmine ikinci fragman

Resimlerle: Facebook profilinin 10 yaratıcı kullanımı!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Facebook'ta hangi gizlilik ayarlarını kullanıyorsunuz?