Facebook engelleme sorunu

wikioogle
29-05-2010, 11:08   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Merhabalar. Ben facebook sitesini tamamen engellemek istiyorum ama yapamıyorum.

Google da bir çok yerde: windows/system32/drivers/etc/hosts dosyasındaki düzenlemeden bahsediyor ama bunların hiç birisi hiç bir işe yaramadı.. Onlarca farklı ip yazdım olmadı..

Modemden filitrelemek istedim bu seferde başka girmek istediğim sitelerde engelleniyor. Ve net o kadar hantallaşıyor ki çekilmez oluyor. Modemim airties rt 211, filitrelemeye facebook yazdığımda tamam engelliyor ama facebook dışında mesela youtube da engelleniyor. Emin değilim ama sanırım, facebook etiketi olan tüm siteleri engelliyor. Ama bu sadece o pc için engelleniyor.. Modemimin 4 port kablolu çıkışı ve 60 port kablosuz çıkışı var. Ve pc ip yi otomatik alıyor. Ben modemden engelleme yapmak istediğimde sadece o an kullandığım ıp yi engelliyor. Başka pc den girilebiliyor.Diğer 63 ip yi nasıl öğrenicem oraya manuel olarak girmek için..

Dolayısıyla modemden engelleme işi bana pek akıllıca gelmedi. Hem zaten neti hantallaştırmasını göze alamam ben.

Antivirüs yazılımı olarak: Microsoft Security Essentials kullanıyorum ve bu yazılımda site engelleme de yok.. Microsoft ürünleri bu engelleme işine pek sıcak bakmıyor herhalde ki internet explorer deki engellemede işe yaramıyor.

Mozilla da bir eklenti var diyorlar ama hem ücretli hem de kullanıcı öyle cahil olmadığı için bir şekilde o eklentiyi iptal edebilir ya da tarayıcı değiştirebilir. Yani tarayıcıdan engelleme de bana pek mantıklı gelmedi..

Tüm bunların dışında sizin önerdiğiniz sağlam ve ücretsiz bir yöntem var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: wikioogle ~ 29 Mayıs 2010 11:15