Facebook hesap verecek!

CHIP Online
20-12-2009, 20:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un son uygulaması çok konuşuldu, çok tartışıldı. Ama kimse bu kadarını beklemiyordu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/facebook-hesap-verecek_17116.html

Resimlerle: Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in "özel" pozları!

Facebook Amerikan Federal Ticaret Komisyonu'na şikayet edildi. Şikayeti yapan EPIC (Electronic Privacy Information Center: Elektronik Gizlilik Bilgi Merkezi) oldu.

Şikayetin sebebi ise Facebook'un yaptığı en son gizlilik ayarları değişikliğiydi. Daha önce haberlerimizde yer verdiğimiz bu değişiklik, milyonlarca kullanıcının özel bilgilerinin halka açık bir şekilde görüntülenmesine sebep olmuştu.

Skandal olarak nitelendirilebilecek bu açıktan, Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg bile nasibini almış, sevgilisiyle görüntüleri ortaya çıkmıştı. Zuckerberg daha sonra yaptığı açıklamada bunun kaza olmadığını, kendi fotoğraflarını kendi isteğiyle yayınladığını belirtmişti. Ancak bazı fotoğrafların kaldırılması, bu açıklamanın güvenilirliğini sarsmıştı.

Sadece EPIC de değil, şikayet metninin altına Amerika'nın güçlü tüketici hakları, demokratik toplum ve insan hakları kuruluşlarından pek çoğu imza atmış durumda. Bunlardan bazıları: American Library Association, Center for Digital Democracy, Consumer Federation of America, Privacy Rights Clearinghouse.

Tüm konu: Facebook hesap verecek!

İzleyin: Facebook'taki bayan gitarcı

Resimlerle: Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in "özel" pozları!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sosyal ağlar tüketicilere karşı sorumlu mu?