Facebook Messenger'da sıkıntı var!

CHIP Online
13-08-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

En çok indirilenler listesinin tepesinde de olsa, Facebook uygulaması fena halde can sıkıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... inti-var_48869.html

Resimlerle: Facebook'a ince ayar

Facebook Messenger'ın Facebook uygulamasından ayrılışı, artık resmi olarak devrede. Bundan böyle Facebook uygulaması üzerinden mesaj atmaya çalışan kişiler, Facebook Messenger uygulamasını indirmek zorunda kalacaklar.


Bunun sonucu olarak da, Facebook Messsenger, App Store üzerindeki bedava uygulamaların en çok indirileni oldu. Fakat ufak bir sorun da yok değil: Uygulama, birinci olan herhangi bir uygulamanın tahminen alabileceği en düşük ortalamaya sahip.


Uygulamanın geçtiğimiz hafta yayınlanan sürümü sadece bir yıldızlık ortalamaya sahip. Bu ortalamanın en büyük sebebi ise, kullanıcıların zorunlu olarak uygulamayı indirmek zorunda kalmaları gözüküyor çünkü, bundan önceki üç yıl boyunca aktif olan uygulama, genellikle gayet iyi bir ortalamaya sahibti. App Store'da uygulamanın daha önceki sürümleri ile beraber ortalaması 4 yıldız.


Android için ise uygulamanın ortalama değerlendirmesi halen 4 yıldız olarak gözüküyor. Bunun sebebi ise ortalamayı uygulamanın son sürümüne göre alan App Store'un aksine Google Play, uygulamanın tüm sürümlerinin kümülatif bir ortalamasını alıyor. Ancak Play üzerinde bile uygulamanın yorumları oldukça negatif görünüyor.


Kullanıcılar, performans kaybından güvenlik korkularına kadar pek çok farklı konuda uygulamaya itiraz ederken, en büyük konu, uygulamanın zorla indirtilmiş olması gibi gözüküyor.


Daha önce de pek çok Facebook yenilemesine kullanıcılar tarafından karşı çıkılmıştı. Ancak bu hareketlerin çoğu, Facebook grupları veya online olarak toplanan imzalar aracılığı ile yapılmışlardı. Şimdi ise, görünüşe göre, pek çok şeyin mobil olması ile beraber karşımızda yeni bir platform var.  


Her ne kadar günümüzdeki en büyük olay "büyük hizmetlerin küçük parçalara bölünmesi" olsa da, bazı kullanıcılar bu hizmetlerin küçüklerini zorla indirmek zorunda kalmak istemiyorlar gibi gözüküyor. 

Tüm Konu: Facebook Messenger'da sıkıntı var!

Resimlerle: Facebook'a ince ayar

Kaynak: www.chip.com.tr