Facebook oyunları ve uygulamaları

mrfunky
11-02-2014, 18:00   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Arkadaşlar selamlar, uzun zamandır facebook kullanıcısıyım ancak şu ana kadar Face'de oyun oynamışlığım yok.Bazen arkadaşlarımın profillerinde görüyorum beğenilenler kısmında, bazı oyunları düzenli oynuyorlar.Ama en çok ilgimi çeken ve size sormak istediğim şu oldu, geçenlerde süpermarkette kasada ödeme yapmak için beklerken hemen kasanın yanında bulunan bölümde(hani şu abur cubur falan olur ya tam alışverişi tamamlamadan hadi bir iki tatlı bir şey atarsınız sepete:) işte o kısımda facebook credits diye bir şey gördüm.Tahminimce ya bazı oyunlar ya da bazı uygulamalar ücretli o zaman facebook'da ki şu ana kadar benim bundan haberim yoktu.Hangi oyunlar ve uygulamalar ücretli,bunlardan hangilerini tavsiye edersiniz? Bir de bu facebook credits'i nasıl kullanıyoruz ve bittiğinde başka bir şekilde ödeme yapamaz mıyız?

mhmt06
11-02-2014, 19:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

tamamı ücretli desekde doğru, tamamı ücretsiz desekte doğru. isteyen tamamını ücretsiz oynayıp bitirir. kimiside kredi kartıyla oynar. 
açıkçası kişinin  yaş ve akıl seviyesine göre ücretlendirilir.

onurcoba1990
12-02-2014, 14:38   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2014

TROPİCANADAN SEVGİLİLER GÜNÜ OYUNU 

Arkadaşlar bu uygulama sayesinde hem sevgilinizle uyumunuzu öğrenip hem de meyve sepeti kazanma fırsatı yakalıyorsunuz.

http://bit.ly/1kxOasP

mrfunky
15-02-2014, 12:29   |  #4  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012
Alıntı: mhmt06  
tamamı ücretli desekde doğru, tamamı ücretsiz desekte doğru. isteyen tamamını ücretsiz oynayıp bitirir. kimiside kredi kartıyla oynar. 
açıkçası kişinin  yaş ve akıl seviyesine göre ücretlendirilir.
 

Nasıl yani :) Yani ücretsiz oyunlar var ama isterseniz ücret de ödeyebiliyorsunuz gerekmese de,manasında mı söylüyorsunuz yoksa,hiçbir ücret ödenmesine ihtiyaç duyulmayan tamamen ücretsiz oyunlardan mı kastınız? Kişinin yaş,akıl seviyesine göre ücretlendirilir her manaya çekilebilir :) ,biraz daha açsanız konuyu rica etsem.

mhmt06
15-02-2014, 17:31   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 134
1,187 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

zaten bütün oyunları ücretsiz.  ama öyle bir sistem kurmuşlar ki   mesela; tuğla kırma oynuyorsun.  3. turu zor diyelim. 30 hamlede 20 tuğla kırmak zorundasın.   tur atlaman için 2 tuğla daha  kırman gerekli. bir bakıyorsun hamlen yetersiz. işte orda satın al  penceresi çıkıyor.  ister paranla hamle alıp turu geçersin, istersen hayır deyip aynı turu bir daha oynar geçersin.  
ayrıca tüm tanıdıklarının oynadıkları oyunu ve derecelerini sana bildirir ve gaza getirir. istersen tınlamazsın, istersen gaza gelip onları geçecem diye joker, can v.s satın alır onları geçersin.
ben senelerdir bir sürü oyunu sıkılana kadar yüksek turlarda oynadım,  hala gaza getiremedi. sende istediğin oyunu bedava oynayabilirsin.

mrfunky
18-02-2014, 17:35   |  #6  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Anladım şimdi, turu geçmek için ödeme yapma imkanı sunuyorlar.Yaparsan rahat geçiyorsun diğer tura, yoksa iş zorlaşıyor yani.Vallahi her yerde bir ödeme gerekiyor yani, hem online oyunlarda hem gerçek hayatta diğer tura geçebilmek için :) Bu satın alma sadece kredi kartıyla mı oluyor yoksa paysafecard da kullanmak mümkün mü?

electronicbaba
24-02-2014, 09:00   |  #7  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

evet. ödeme yapsan da olur- yapmasan da.

artık bazı oyunlarda hatta yazıyor 'pay to win' diye yöntem kullanılmıyor diye. böyle oyunlarda genelde ödeme yaparak büyük bir avantaj sağlıyabiliyorsun ve bu oyunlar sevilmeyenlerden. bazısında ise ufak bir ödeme ile (mesela ben genelde paysafecard kullanıyorum - özel bilgi vermiyorum bu şekilde ve daha güvenli oluyor benim için) bazı 'rahatlıklar' kazanıyorsun.

mesela istatistikler daha kolay oluyor vs. vs.

mrfunky
26-02-2014, 13:53   |  #8  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

İstatikler dışında ne gibi avantajları olabilir, siz rahatlıklar olarak adlandırmışsınız da ? Bir de sevilmiyor demişsiniz ama yine de oynanıyor birçok insan tarafından di mi?

electronicbaba
09-03-2014, 15:44   |  #9  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

yani ben mesela charazay diye bir basketbol menajeri var onu oynuyorum.

bunda para yatırmama gerek olmuyor. para ile daha iyi kazanabilirsin diye birşey de yok ama sezon bittiğinde mesela benim oyunculardan birisi madalya alabiliyor ve bunu aldıktan sonra görebiliyorum. almadan önce hangi sıralamada diye bakmak istersem (ve bunu genelde yılda bir kez yapıyorum yani buna da paysafecard alıyorum ve iş bitiyor) ödemem gerekiyor. madalyaların bu arada oyun ile hiç bir etkisi yok sadece estetik birşey.

veya bizim ligde oynayan hangi takımlarda oyuncular bir sakatlık geçirdi ve bu aralar oynayamıyor diye bilmek istersem ya bütün ligdeki takımlara tek tek tıklayarak bakabilirim oyuncularına veya üye olduysam oyuna para vererek hepsi toparlanmış bir şekilde gösteriliyor. bu kolaylıkları ödeyenlere veriyorlar ama aynı bilgiyi ödemeden de bulabilirsin. bu şekilde ödemeden de aynı şansın var yani.

sonunda dünyaca oynanan bir oyun ve bazı reklamlar ile sana bedava üyelik de veriyorlar. bu oyunda işin güzel tarafı sadece bir aylık da üye olabiliyorsun ve bu şekilde gerekdiğinde üye olarak az para harcamış oluyorsun.

mrfunky
15-03-2014, 23:02   |  #10  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Bahsettiğiniz oyunu daha önce duymadım ama açıklamanızdan anladığım kadarıyla çok düzenli bir şekilde oynamayan bir oyuncunun muhakkak ödeme yaparak oynaması gerekmiyor.Bu çok büyük bir avantaj, en azından belli bir süre oyuna ısınıp ısınmayacağımızı görmek açısından, belki de beğenmeyeceğiz ve başka bir oyuna başlamak isteyeceğiz,o durumda harcama yapmadan oyunu değerlendirme şansına sahip olmuş oluyoruz.Bunu sevdim...Peki bahsettiğiniz oyun dışında aynı prensiple oynanan başka oyunlar da var mı? İlk başlangıçta ödeme yapmayı gerektirmeyecek ama eğer daha ciddi bir oyuncu statüsüne geçersek ve sürekli oynamak istersek ödeme yapabileceğimiz?

electronicbaba
31-03-2014, 22:22   |  #11  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

aynen katılıyorum.

oyunu bir süre oynuyorsun bakıyorsun hoşuna gitti ve düzenli oynamaya başladın ozaman tabiki ekstraları almaya başlayabilirsin. buna benzer oyunlar çok. browser game denilen oyunlardan bahsediyorum. ama browsergame olmayan da var. yani indiriyorsun ve yüklüyorsun bilgisayara ve ordan oynuyorsun. burda forumda değilde chipin kendi sayfasında bazen en iyi browseroyunları diye bir başlık çıkıyor. başka sitelerde de bulunuyor - misal burda: http://www.gezginler.net/oyunlar/browser-oyunlari/ ingilizce türkçe fark etmez derseniz burdada bir sürü var: http://www.mmobomb.com/browsergames/

futbol manejeri de oynuyordum bir ara.. fantasy sports league diye birşey de var bunlarda nerdeyse bütün spor dalları vardır.

mrfunky
04-04-2014, 16:16   |  #12  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Browsergame dediğiniz bilgisayara indirmeden oynadığımız oyunlar mı oluyor? Bir de browser olmayan oyunların hepsinin demo versiyonu mevcut mu, biz nereden bileceğiz o oyunu sever miyiz, sevmez miyiz, yani belki çevremizde o oyunu oynayan bir arkadaşımız yok ama biz ilgileniyoruz mesela.Önce denemeli sonra karar vermeli bence.Bir de bu ekstraları ne şekilde ödeyebiliyoruz oyunlarda, mesela cep telefonuna falan bir oyun yükledik, baya da hoşumuza gitti diyelim, bazen duyduğuma göre faturaya da yansıtılabiliyormuş bu ödemeler ama ben tercih etmem zorda kalmadıkça, yeni ön ödemeli bir kart daha iyi olurdu harcamaları kontrol altına almak adına.Ama hangileri facebook ve diğer oyunlarda en yaygın olanı orasını bilemiyeceğim,belki sizin o konuda daha fazla bilginiz vardır?

electronicbaba
13-04-2014, 19:07   |  #13  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

sorularınızı şöyle cevaplamak istiyorum karışmaması için:

Alıntı: mrfunky  
Browsergame dediğiniz bilgisayara indirmeden oynadığımız oyunlar mı oluyor?
 

aynen o. genelde browserınız yani firefox, mozilla, internet explorer, vs. vs. kısacası internete girmek için kullandığınız proğramdan oynayabileceğiniz oyunlar. bunları hem indirmenize de gerek olmuyor ve bu şekilde yer de kaplamıyor.

Alıntı: mrfunky  
Bir de browser olmayan oyunların hepsinin demo versiyonu mevcut mu, biz nereden bileceğiz o oyunu sever miyiz, sevmez miyiz, yani belki çevremizde o oyunu oynayan bir arkadaşımız yok ama biz ilgileniyoruz mesela.Önce denemeli sonra karar vermeli bence.
 

browser oyunları genelde bedava oluyor ve bu yüzden demo su da bulunmuyor. baştan genelde tutorial diye bir bölümünü oynayarak oyunun kurallarını öğreniyorsunuz oynayarak. hem bu daha kolay oluyor hemde eğlenceli... bundan sonra bir süre oynadığınz oyun hoşunuza giderse gerçek para ile birşeyler alabilirsiniz.

Alıntı: mrfunky  
Bir de bu ekstraları ne şekilde ödeyebiliyoruz oyunlarda, mesela cep telefonuna falan bir oyun yükledik, baya da hoşumuza gitti diyelim, bazen duyduğuma göre faturaya da yansıtılabiliyormuş bu ödemeler ama ben tercih etmem zorda kalmadıkça, yeni ön ödemeli bir kart daha iyi olurdu harcamaları kontrol altına almak adına.Ama hangileri facebook ve diğer oyunlarda en yaygın olanı orasını bilemiyeceğim,belki sizin o konuda daha fazla bilginiz vardır?

ekstralardan bahsetmişsiniz. bunlar genelde ya oyunda da hızlı veya güçlü olmanızı sağlıyor veya sadece oyunu daha kontröl edebilmenizi sağlıyor. bu işlemlerde paysafecardı tercih ediyorum kredi kartı kullanmanma yerine. kredi kartında ne kadar harcadığını sonradan öğreniyorsunuz ve bu bazen sürpriz yaşamanıza yok açıyor ;)

mrfunky
17-04-2014, 14:19   |  #14  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

İlginiz ve cevaplarınız için teşekkürler :) Oyunlarda neden kredi kartı kullanmadığınıza dair yorumunuza katılıyorum, sonradan yaşanan finansal sürprizler pek de iyi olmayabiliyor, her zaman ayağını yorganına göre uzat deyimine uymak lazım, hayatın her alanında.Ön ödemeli kartlarla bunu bir şekilde kontrol etmek mümkün olabiliyor en azından.Sizin kendi oynaıdğınız browse oyunları var mı, mesela en beğenerek oynadığınız browser oyunu hangisi mesela, arada ben de denemek isterim.

electronicbaba
02-05-2014, 12:51   |  #15  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

tabi olur..

ben genelde looki nin oyunlarına takılıyordum. başdan çok çekici geliyor ama öyle şeylere para yatırmak bence gerek yok. paysafecard falan aldıysanız oraya vermenizi tavsiye etmem. futbol veya basketbol manejeri gibi oyunları daha çok seviyorum. veya farmville travian gibi oyunlar da var onları da bir süre denedim. artık herkes kendisi nasıl bir çeşit oyun severse ona göre beğenir.

basit ve bedava olan oyunlardan birisi: war thunder. bu mesela browseroyunu değil. uçak simulatörü ve savaş uçakları ile gemiden kalkıyorsun ve başka uçaklar ile 'dog fight' denilen olaya karışıyorsun. arkadaşlar ile çok zevkli olan bir oyun. gittikçe puan topluyorsan ve uçaklarına upgrade yapıyorsun. denemekte fayda var doğrusu ;)

mrfunky
12-05-2014, 21:18   |  #16  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
60 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2012

Uçak simülatörü dediniz beni mestettiniz doğrusu, ben uçak simülatörü benzeri bir oyuna başlarsam başından kalkabileceğimi tahmin etmiyorum, özellikle geceleri oda tamamen karanlıkken oynamak müthiş olurdu herhalde diye düşünüyorum.Çok pilot tanıdığı olan arkadaşlarım var, bu uçak simülatörüyle ilgili oyunlar hakkında o kadar çok şey anlatırdı eskiden bana, bazıları oyuna kendini o kadar kaptırıyorlarmış ki,işten erken çıkıp ya da bazı işlerini erteleyerek, işte benim uçuşum var falan diyerek :) eve gidip oyunun başına oturuyorlarmış.Gerçi başta bana biraz komik gelse de hissettikleri duyguyu biraz anlayabiliyorum, gece youtube'da high definition cockpit view videoları izlerseniz ne demek istediğimi anlarsınız, bir de bunu gerçek hayatta yaşayanları düşündüm sonra, cidden inanılmaz bir meslek olsa gerek.İleride zamanım ve maddi durumum elverirse pilotluk lisansı almak isterim, hobi olarak da olsa bence yaşanması gereken bir deneyim, ufak uçaklarda birkaç kez uçtum, o manzarayı tarif etmek imkansız.