Facebook, Poke ve Camera'yı öldürdü!

CHIP Online
12-05-2014, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un iPhone kullanıcıları için sunduğu bu iki uygulama, resmi olarak "öldü"!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... -oldurdu_47070.html

Resimlerle: 2014'te çıkacak 30 yeni cep bombası!

Facebook, bir süre önce iPhone'lar için sunduğu Poke ve Camera uygulamalarını App Store'dan kaldırdı. Facebook, ürünlerini kaldıran birçok firma gibi bu hamlesini çok fazla dillendirmedi.


Bir Facebook yetkilisi, yaptığı açıklamada "iki uygulamanın da bir süredir güncellenmediğini, bu yüzden onları App Store'dan kaldırarak desteği geri çekmeye karar verdiklerini" söyledi. İki uygulama da Android'li cihazlar için yayınlanmamıştı.


2012'de yayınlanan Poke, arkadaşlarınıza belirli bir sürenin ardından kendini silen fotoğraflar, "dürtmeler" ve mesajlar göndermenize izin veriyordu. Poke, başarılı sosyal ağlar arasındaki Snapchat'e rakip olarak gösteriliyordu, ancak ilgi çekmeyi başaramadı. Zuckerberg, Facebook'un kodlama etkinliklerinden birinde ortaya çıkan Poke'u, bu senenin başlarında "ciddi bir uygulamadan çok bir şaka" olarak nitelendirmişti.


Camera uygulaması ise fotoğraf çekmeyi, onlara filtre eklemeyi ve paylaşmayı amaçlıyordu. Ancak Facebook, bu uygulamayı kullanıma sunduğu sırada, hemen hemen aynı işleri yapan popüler Instagram hizmetini de satın aldı. Camera'nın bazı özellikleri, şu anki Facebook uygulamasının içine eklenmiş bulunuyor.

Tüm Konu: Facebook, Poke ve Camera'yı öldürdü!

Resimlerle: 2014'te çıkacak 30 yeni cep bombası!

Kaynak: www.chip.com.tr