Facebook sonunda bir telefon mu olacak?

CHIP Online
05-11-2012, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yılan hikayesine dönen Facebook Phone bir kez daha gündemde. Peki bu cebi kim yapacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... u-olacak_36808.html

Resimlerle: En ilginç 10 Facebook hayran sayfası!

Uzunca bir süredir dedikodusunu duyduğumuz ama bir türlü tam anlamıyla göremediğimiz Facebook phone için yepyeni bir iddia var... Öyle görünüyor ki bu kez kolları sıvamaya hazırlanan isim HTC.


Yayılan dedikodu yüklü haberlere göre HTC, bahsi geçen Facebook telefon için çalışmaya başlamış durumda. Tayvanlı bir internet sitesinden yayılan habere göre, "HTC Opera UL" şimdiden "OEM ürünü" olarak faturalanmış durumda. Her ne kadar telefon daha önce görücüye çıkmamış olsa da haberin sızdığı kaynağa göre cihaz piyasaya çıkmakta gecikti. "NenaMark2 benchmark" testlerini de görücüye çıkaran Tayvanlı kaynağın rakamlarından anlaşıldığı kadarı ile telefon çift çekirdekli, 1.4GHz işlemciye sahip olacak.


Ürün hakkında elde edilen diğer bilgilerin başındaysa, grafik işlemcisinin, 1280X720 çözünürlüğe sahip HD destekli Qualcomm Adreno 305 olacağı yer alıyor. Andorid 4.1 işletim sistemi ise şimdilik cihazın sahip olacağı düşünülen versiyon.


HTC ve Facebook, eğer bu iddia doğru çıkarsa, ilk defa bir araya gelmiyorlar. 2011 yılında HTC Salsa ve HTC ChaCha isimli iki Android tabalı telefon için de birlikte çalışmışlardı ve sonuç olarak karşımıza Facebook uygulamasına tek tuşla geçiş yapmamıza olanak tanıyan iki farklı ürün çıkmıştı.

Tüm Konu: Facebook sonunda bir telefon mu olacak?

Resimlerle: En ilginç 10 Facebook hayran sayfası!

Kaynak: www.chip.com.tr