Facebook'ta en çok kimi siliyoruz?

CHIP Online
25-04-2014, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'ta arkadaş listesinden en çok çıkartılanlar, bakın kimlermiş...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... iliyoruz_46765.html

Resimlerle: Facebook'a kaydolan ilk 10 kişi!

Facebook, sosyal yaşamın vazgeçilmez bir parçası oldu. İlk ortaya çıktığı dönemde insanların eski okul arkadaşlarını aratıp arkadaş listesine eklediği Facebook'ta, arkadaşlıktan çıkarma istatistikleri ise son derece ilginç sonuçlar ortaya koydu.


Colorado Denver Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre arkadaşlıktan en sık çıkarılanlar listesinde lise arkadaşları birinci sırada geliyor.


İkinci sırada ise, herhangi bir ortak geçmişe sahip olunmayan arkadaşlar yer alıyor. Üçüncü sırada, bir arkadaş vasıtasıyla tanışılan ve arkadaş listesine alınan arkadaşlar bulunuyor. Dördüncü sırada iş arkadaşları, beşinci sırada ise ortak ilgi alanları nedeniyle tanışılan arkadaşlar dikkat çekiyor.


Bu istatistiklere göre, lise arkadaşlarını arkadaş listesinden silen kişilerin en önemli bahanesi, lise arkadaşlarının Facebook'ta rahatsız edici bir fanatizm ile siyasi veya dini görüşlerini paylaşması... Garip bir bahane ise, iş arkadaşlarının birbirlerine gerçek hayattaki davranışları nedeniyle küsmemesi ama Facebook'taki fikir ayrılıkları nedeniyle birbirlerini arkadaş listesinden çıkararak tavır alması. 


Öyle görünüyor ki, sosyal medya artık gerçek dünyadan çok daha önemli...

Tüm Konu: Facebook'ta en çok kimi siliyoruz?

Resimlerle: Facebook'a kaydolan ilk 10 kişi!

Kaynak: www.chip.com.tr