Facebook'ta kim kimdir belli değil!

CHIP Online
03-04-2010, 14:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'ta tanıştığınız güzel kız size ilginç sorular mı soruyor? Kim olabilir dersiniz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/face ... li-degil_19107.html

Resimlerle: Facebook'tan çok farklı 10 sosyal ağ sitesi...

Facebook ya da Twitter'daki arkadaşınız gizli bir FBI ajanı olabilir. FBI ve diğer federal kurumlar; Facebook, Twitter gibi sosyalleşme sitelerinde gizli kimliklerle şüphelilerin izini sürüyor ve davalar için kanıt topluyorlar.

Dünyanın en büyük haber ajanslarından Associated Press'in haberine göre FBI, gizli kimliklerle suçluların geçmişini araştıyor, olası tanıkları buluyor ve kaçan şüphelilerin yakalanmalarını sağlıyor.

Ancak bu yasal mı? Hatırlarsanız Lori Drew adında br kadın, MySpace üzerinden kendini küçük bir çocukmuş gibi gösterip, mahallesindeki bir kızla dalga geçmiş ve kızın kendisini asmasına neden olmuştu. Myspace'in kullanım şartlarına uymadığı gerekçesiyle (kendisini başkasıymış gibi göstermek) yargılanmış ama daha sonra yüksek mahkemelerce suçsuz bulunmuştu.

Federal çalışanlar da bir bakıma Facebook'ta olmadıkları biri gibi görünmüyorlar mı? Eski BM siber güvenlik savcısı Marc Zwillinger, çalışanların sokaklarda olduğu gibi internette de gizli kimliğe bürünebilecekleri görüşünü savunuyor. Suçluların yakalanması tamam ama acaba sadece suçlular mı araştırılıyor?

Tüm konu: Facebook'ta kim kimdir belli değil!

İzleyin: Facebook'taki bayan gitarcı

Resimlerle: Facebook'tan çok farklı 10 sosyal ağ sitesi...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Facebook'ta gerçek adınızı mı kullanıyorsunuz?