Facebook'ta paranız olabilir!

CHIP Online
29-08-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook, 614 bin kullanıcısına para dağıtmak zorunda! Peki ne kadar dağıtılacak, neden dağıtılacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... olabilir_42331.html

Resimlerle: En yaratıcı 25 Facebook kapak fotoğrafı!

Popüler sosyal ağ sosyal Facebook, reklam materyallerinde izinsiz kullandığı kullanıcı bilgileri için kişi başına 15 dolar ödeyecek.


Bir ABD mahkemesinde alınan karara göre şirket, isim ve resimlerine çeşitli ürünlerin reklam ve tanıtımlarında izinsiz yer verdiği yaklaşık 614 bin kullanıcıya toplam 20 milyon dolar ödemeye mahkum edildi. 2011 yılında 5 kişi tarafından izinsiz resim ve isim kullanımı suçlamasıyla Facebook'a açılan davada, şirketin kullanıcılara reklam kampanyalarında yer alıp almama seçeneği sunmadığı gerekçe gösterilmiş ve tazminat istenmişti. Şirket bu adım karşısında milyonlarca kullanıcıya bilgi vererek, haklarını arayabileceklerini bildirmek zorunda kalmıştı.


Yargıcın kararında davacıların ciddi bir zarara uğramadığı ancak Facebook'un açık biçimde yasaları çiğnediğini belirttiği dava neticesinde kullanıcılar 15 dolarlık cep harçlığı kazanmış oldular. Facebook ayrıca bundan böyle kullanım sözleşmesini de güncelleyerek kullanıcılara kimlik bilgilerinin nasıl ve ne şekilde kullanılabileceğini de açıklamak zorunda.

Tüm Konu: Facebook'ta paranız olabilir!

Resimlerle: En yaratıcı 25 Facebook kapak fotoğrafı!

Kaynak: www.chip.com.tr