Facebook'tan bir yenilik daha!

CHIP Online
09-01-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'un kusursuz paylaşım planının son parçası da yayınlanmak üzere! İşte yeni sürpriz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/face ... lik-daha_31340.html

Resimlerle: Facebook ve Google+ 1997'de olsaydı...

Hüseyin Cem Köylü

VentureBeat'in haberine göre, Facebook tüm web'de sosyal ağ üzerinden "kusursuz" bir paylaşım sistemi kurdu. Facebook'un Open Graph adını verdiği sistemin son parçaları da test ediliyor ve çok yakında yayınlanacak.

Eylül ayında Facebook'un f8 geliştirici konferansında açıklanan Open Graph, üç ana başlığa sahip: Timeline, Ticker ve Actions. İlk iki parça başarıyla yayınlandı. Ve şimdi de tüm dünyaya yepyeni bir sosyal paylaşım çeşidini tanıtmaya geldi sıra. Actions! Facebook geliştiricilere Action'ın Ocak gibi yayınlayacağını söylemişti.

"Şu anda Timeline'ın gelişimi üzerine yoğunlaştık. Haber, müzik ve video kategorilerinde çeşitli uygulamalar yayınlandı bile. Gelecek haftalarda da sağlık, spor, yemek ve gezi kategorilerini de içeren pek çok uygulama yayınlanacak." Facebook sözcüsünün VentureBeat'e yaptığı açıklama işte böyle...

Peki ama nedir bu Actions? Aslında ne olduklarını biliyorsunuz, birkaç aydır Facebook, Open Graph'ın kapasitesini deniyordu. "Oku", "Dinle" ve "İzle" aksiyonları sayesinde ne zaman bir arkadaşınız Spotify'dan şarkı dinlese ya da haber okusa haberiniz oluyordu. Facebook bu tür paylaşımı "kusursuz" olarak adlandırıyor, çünkü aksiyonlar otomatik olarak Ticker'ınıza ya da Timeline'ınıza gönderiliyor.

Peki bu yenilik ile neler yapılabilecek? Haberimizin ikinci sayfasında...

Tüm konu: Facebook'tan bir yenilik daha!

Resimlerle: Facebook ve Google+ 1997'de olsaydı...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Paylaşımın bu kadarı da biraz fazla olmuyor mu?

endlessnight
09-01-2012, 15:09   |  #2  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

Facebook'un yenilik ekledikçe saçma sapanlaştığını düşünenlerdenim.

uGuR.uK
09-01-2012, 15:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

belki fazla evet ama kesinlikle saçma sapan değil, facebook öteki siteler gibi basit bir tanışma-haber iletme sitesi değil, tüm sosyal hayatı online olarak devam ettirmeyi amaçlayan bir topluluk, bu gereksiz yok o öyle olmaz diyip söylemesi kolay, adamlar tüm dünyada kaç yüz milyon insana hizmet veriyor, hepsinin beklentisi ve gelecek tahminlerine göre hareket ediyorlar, sade bikaç kişinin kafasına göre koca projeler hazırlanıp geliştirilmiyor orda...