Facebook'tan isimsiz oturum açma işlevi!

CHIP Online
02-05-2014, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook kullanıcılarının uzun zamandır istedikleri imkan, sonunda gerçek oldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... a-islevi_46884.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Facebook, geliştirici konferansı F8'de uygulamalar için geliştirdiği yeni oturum açma yöntemini tanıttı. Yeni yöntem, hem mobil cihazlarda, hem de web'de bizlere daha sıkı bir gizlilik kontrolü sunuyor.


Sahnede Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in gösterdiği yeni isimsiz oturum açma işlevi, uygulamalarla bilgilerini ve gerçek adını paylaşmaya hazır olmayan kullanıcılara hitap ediyor. İsimsiz oturum açma, uygulamanın örneğin doğum gününüzü öğrenmesine ve Facebook etkinlikleriniz arasında kendini göstermesine de engel oluyor. İsimsiz kullanıcılar, uygulamaları farklı cihazlarında ve web üzerinde kullanmaya devam edebiliyorlar.


Zuckerberg, yenilik sayesinde "uygulamaları korkmadan deneyebileceğimizi" söylüyor. Uygulamayı denedikten sonra ona gerçek kimliğini açıklamak isteyen kullanıcılar, deneyimlerini daha kişisel bir hale getirmek için oturum açabiliyorlar.


Yeni isimsiz oturum açmanın yanında bir yenilik daha var. Oturum açma kutucuğu, uygulamanın sizin yerinize paylaşımda bulunabileceğine izin vermenizi veya bunu engellemenizi sağlıyordu. Yeni sistem ise beğeniler, arkadaş liste, e-posta adresi ve doğrum tarihi gibi bilgilerin herkesle paylaşılıp paylaşılmayacağını seçmenize izin veriyor. Zuckerberg'e göre bu yenilik, kullanıcıların uygulamalara oturum açarken kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayacağını, çünkü kullanıcıya daha çok kontrol verildiğini söylüyor.

Tüm Konu: Facebook'tan isimsiz oturum açma işlevi!

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Kaynak: www.chip.com.tr