Facebook'u gözetlemek için mi kullanıyoruz?

CHIP Online
28-02-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'ta çok sık yaptığımız bu acayip hatalara artık son vermenin bir vakti gelmedi mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... aniyoruz_38925.html

Resimlerle: En yaratıcı 25 Facebook kapak fotoğrafı!

Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen Facebook, kendinizi kontrol edememeniz halinde tam bir gözetleme merkezi haline gelip sizi normal dışı hareketlere sürükleyebiliyor.


Facebook'ta sergilediğimiz garip davranışlar, daha doğrusu yaptığımız büyük hatalar arasında aramızda pek konuşmadığımız şu örnek yer alıyor: Güzel veya yakışıklı biriyle tanışıp ondan etkilendiniz, bu kişi sizi konuşmasıyla ve sıcaklığıyla da etki altına aldı. Onu Facebook'ta hemen aratıp buldunuz ve arkadaşlık teklifi gönderdiniz. Ancak aradan saatler geçmesine rağmen hiç bir şey olmadı, teklifinize cevap yok. Yeni arkadaşınızın sizi neden eklemediğini merak ediyor, çeşitli ihtimalleri aklınızdan geçiriyorsunuz. Acaba yanlış mı yaptınız, yoksa endişelenmek için çok mu erken? Belki de arkadaşlık teklifiniz hiç görülmedi bile. Ama şurası bir gerçek; yeni tanıştığımız birini hemen arkadaş listemize eklemek çok sık yaptığımız bir şey ve pek de doğru değil.


Sergilediğimiz pek de normal olmayan davranışlar arasında bir arkadaşımızın potansiyel sevgilisinin fotoğraflarını beğenmek, durum güncellemelerinde çıktığınız kişi hakkında "aşırı" detaylar vermek ve çok daha fazlası var.


Tüm Konu: Facebook'u gözetlemek için mi kullanıyoruz?

Resimlerle: En yaratıcı 25 Facebook kapak fotoğrafı!

Kaynak: www.chip.com.tr