Facebook, ufak bir çocuğun yüzünü güldürdü

CHIP Online
15-02-2014, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bu sevimli ufaklık için açılan özel Facebook sayfası sizi hem duygulandıracak, hem de sevindirecek!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... guldurdu_45404.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Teknolojiye günümüzde ne kadar muhtacız? Bu soruya net bir cevap vermek şüphesiz çok zor. Fakat teknoloji bazı zamanlar öyle inanılmaz şeylere tanık olmamızı sağlıyor ki, insan ona teşekkür etmekten başka bir şey yapamıyor.


Amerika'nın Michigan eyaletinin Richland bölgesinde, 12 Şubat tarihinde gerçekleşen bir olay, hiçbir arkadaşı olmadığını iddia ederek doğum gününü kutlamak istemeyen ufak bir çocuğun, teknoloji sayesinde dünyaya yeniden umutla bakmasını sağladı. Soyadı bilinmeyen Jennifer isimli kadının, dikkat bozukluğu ve hiperaktivitenin yanı sıra otizm ve asperger sendromlu 10 yaşındaki Colin isimli oğlu, hiçbir arkadaşı olmadığı gerekçesiyle yaklaşan doğum gününü kutlamak istemedi. Mlive.com'dan yayınlanan habere göre, Colin'in dokuz Mart'taki doğum gününde, ufak çocuk 11 yaşına basacaktı.


Bu duruma üzülen anne Jennifer, işe doğum günü için özel bir Facebook sayfası açarak başladı ve kısa sürede 1.3 milyon beğenme almayı başardı. Sayfada şu sözler yer alıyordu: "Colin engelli bir çocuk ve genel geçer insanların sahip oldukları sosyal yetenekler onun için yüzleşmesi zor olan etkileşimler. Bu yüzden okulda çok fazla sesi çıkmıyor ki zaten diğer çocuklar da onu pek sevmiyorlar. Geçtiğimiz günlerde yaklaşan doğum günü için bir parti isteyip istemediğini sordum; o da bana böyle bir girişimin anlamsız olacağını zira okulda kimsenin onu sevmediğini dile getirdi. Yemek aralarında, arkadaşları ile oturup yemek yiyemiyor çünkü kimse onunla oturmaktan mutlu olmuyor. Colin de varlığı ile başkalarını rahatsız etmektense, yemeğini yalnız yiyor. Ben de durumun ciddiyetinin farkında olan bir ebeveyn olarak, insanların olumlu mesajlarını kendisine aktarabileceği ve onu cesaretlendirebilecek bir Facebook sayfası açmayıuygun gördüm. Lütfen siz de bana katılın ve oğlumun doğum gününde mutlu olmasına yardımcı olun."


Açıldığı 2 Şubat tarihini takip eden hafta itibarıyla 9.000 beğenme alan sayfa, kısa sürede 1.3 milyondan daha büyük miktarda beğeni toplamayı başardı. Sayfa, aynı zamanda Colin'e fiziksel hediye kartı yollanabilmesi açısından bir adet de posta adresi barındırıyor.

Tüm Konu: Facebook, ufak bir çocuğun yüzünü güldürdü

Resimlerle: 2013'ün en iyi 10 Facebook oyunu

Kaynak: www.chip.com.tr