Facebook'un sesli arama işlevi ABD'ye açıldı

CHIP Online
17-01-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook, artık kullanıcılarına bedava telefon görüşmesi yapma imkanı da sunuyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... e-acildi_38169.html

Resimlerle: Daha özel bir Facebook için 8 Chrome eklentisi!

Facebook'un bu ayın başlarında Kanada'da test etmeye başladığı sesli arama işlevi, iOS'taki Messenger uygulaması yoluyla artık ABD'deki kullanıcılara da sunuluyor. Wi-Fi veya mobil ağ üzerinden sesli arama yapmak için arama yapmak istenilen kişiyi açıp, sağ üstteki "i" simgesine tıklayıp "ücretsiz arama" seçeneğine dokunmak gerekiyor.


Şu an sadece Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'taki Facebook Messenger için sunulan işlevin yakın zamanda Android'e de gelmesini bekleyebiliriz. Bu işlevi kullanarak yapılan sesli aramalar, tarifenizdeki dakikaları harcamıyor, ancak Wi-Fi yerine 3G üzerinden konuşulduğunda, haliyle veri tüketiyor.


Benzer işlev Skype, Viber gibi uygulamalar tarafından zaten sunuluyor. Ancak bu uygulamalara sahip olmayan kullanıcıların popüler Facebook Messenger'a sahip olma ihtimali daha yüksek. Ek olarak, arama yaparken dakikalarını harcamak istemeyen kullanıcılar, bu işlevi oldukça faydalı bulacaklar. Ağ operatörlerinin ise bu işlevi çok sevmeyeceği açık. Facebook'un Messenger uygulamasının en önemli eksiği ise şimdilik video aramalarına izin vermemesi.

Tüm Konu: Facebook'un sesli arama işlevi ABD'ye açıldı

Resimlerle: Daha özel bir Facebook için 8 Chrome eklentisi!

Kaynak: www.chip.com.tr