Facebook'un vergi "oyunu!"

CHIP Online
20-02-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook hakkında ortaya atılan bu iddialar, dev siteye karşı büyük bir öfkeye yol açtı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/facebook-un-vergi-oyunu_38753.html

Resimlerle: En iyi 20 Facebook uygulaması!

2012'de rekor seviyede kâr elde eden Facebook'un bu kârının büyük bölümü için vergi indirimi elde ettiği ortaya çıktı.


2012'nin sonunda 1.06 milyar dolar vergi-öncesi kâr elde ettiğini açıklayan Facebook'un herhangi bir federal veya eyalet vergisi ödemeyeceği, aksine 429 milyon dolarlık bir vergi geri ödemesi hak ettiği ortaya çıktı. Bunun nedeni, Facebook'un Mayıs 2012'de halka açıldığında vergi indirimi için başvurmuş olması.


Şirket 1.03 milyar doları federal ve eyalet vergisinden kurtarmasının yanı sıra, aynı "açık" sayesinde önümüzdeki yıllarda 2.17 milyar doları da ödemeyeceği anlaşıldı.


Facebook, 2012'deki "vergi sorumluluğunun" 559 milyon dolar olduğunu, ancak "aşırı yüksek vergi faydası"nın bu sorumluluğu küçük bir kâra dönüştürdüğünü iddia etti. Facebook'un başvurusu, ABD vergi araştırma grubu Citizens for Tax Justice'i kızdırdı. Grup, Facebook'un yıl sonu raporlarındaki verilerin detaylı olarak incelenesini istiyor.


Vergi vermek yerine geri iade almayı başaran Facebook, Bloomberg Businessweek'e göre herhangi bir kuralı ihlal etmiyor ve bunu bir muhasebe numarasıyla gerçekleştirmiş bulunuyor. Ama durum, pek çok kesimin tepkisini de çekmiş durumda. Tepkiler, büyük gelire rağmen vergi vermemek için bu tip bir açığı kullandığı için, Zuckerberg'i hedef alıyor. 

Tüm Konu: Facebook'un vergi "oyunu!"

Resimlerle: En iyi 20 Facebook uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr