Facebook, zaman tünelini çaldı mı?

CHIP Online
22-08-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Neredeyse kimsenin beğenmediği "Facebook zaman tüneli"nin başı bu defa fena halde dertte!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fac ... caldi-mi_35501.html

Resimlerle: Facebook ortak kurucusundan iPhone uygulaması!

Çinli bir internet firması, Facebook'un "zaman tüneli" (orijinal adıyla "Timeline") ile kendi fikrini ve ürününün adını çaldığını iddia etti.


Harvard üniversitesi mezunu Xiong Wanli'nin 4 sene önce kurduğu web firması Cubic Network, iddiaya göre 9 Şubat 2008'de Timeline özelliğini oraya çıkarmıştı. Bu özellik kullanıcıların video ve resimleri tarih sırasına göre göstermesine izin veriyordu. Rapora göre Xiong, bu yeni işlevden Standford üniversitesinde yaptığı bir konuşmada bahsetti ve bu konuşmada Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg de bulunuyordu.


Facebook'un "timeline" işlevi 2011'de, Cubic Networks'ün işlevi kullanmasının 3 sene ardından ortaya çıkmıştı. Xiong'un başka bir iddiası ise Facebook'un F8 geliştirici konferansı logosunun Cubic'in logosuna çok benzediği. Xiong, kendi şirketinin Ar-Ge merkezinin adının da F8 olduğunu söylüyor.


Cubic Network, Facebook'un timeline işlevi ilk çıktığında da patentlerinin çiğnenmiş olabileceğini biliyordu. Ancak bilinmeyen bir nedenle, belki de avukatların etkisiyle, şimdi harekete geçmeyi tercih etti.

Tüm Konu: Facebook, zaman tünelini çaldı mı?

Resimlerle: Facebook ortak kurucusundan iPhone uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr