Fan SLot problemi

Tatari
07-11-2008, 14:29   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Merhabalar arkadaşlar son çarem olarak size danışacağım uzun zamandır beklediğim sistemi geçtiğimiz günler de satın aldım. fakat şöle bir problemim var kasam RC-690 COOLER MASTER ve kasanın yanında büyük bir fan bulunmakda Anakartım ise Gigabyte MA-790GP-DS4H ve ayrıca kasanın bahsettiğim Fanı 3 dişli Anakarta baktığımda 3 dişli olan slotlar doluydu nasıl bir formül olur. teşekkür ederim saygılar


(Arkadaşlar fazla şey istiyor gibi olabilirim fakat bazı arkadaşlar bilir ve gördü bayadır sistem toplamaya çalışıyordum ve çok zaman geçti aradan aldım şimdi ufak tefek problemler canımı sıkıor mümkünse resimli anlatımı olurmu yada netten bir resmini indirip kırmızı daire içine alıp yollayabilirseniz çok sevinirim)

SAİNT
07-11-2008, 14:46   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

kardeş pek hoş olmaz ama ben bu şekilde kullanıyorum o bahsetmiş olduğun fanın kablosunu ortadan kopar ve soy diğer çalışan fanların kablolarını koparmadan çakmakla dışındaki plastiği erit ve rengi rengine tutacak şekilde bağla ben birazdaha gelişmişini kendim uyguladım hemde çok güzel oldu benimki 4 tırnaklı normal fan girişlerin ağzındaki küçük metalleri söküp onlara monte ettim hem bu sayede istediğimi aldım hemde söküp takma olayı benim için çok kolay oldu resim atmak isterdim ama resimleri yok şu an iş yerindeyim şayet bunlar hoşna gitmesse anakartın üstüne tekrar bidaha bak belki boş bitane çıkış vardır.

ExCeLLiuM
07-11-2008, 16:19   |  #3  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,149 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

fanların çalışması için, güç vermeniz yeterlidir. Anakarta takamnız şart değil. Anakarta bağlamanız, fan kontrolünü sağlamanıza faydası vardır. Yani  Pc den dönüş hızını vs. takip edebilmeniz için 3 pinli fan soketi kullanılıyor.

saint'in dediği gibi yapabilirsiniz. Fanlar 12V ile çalışır. Güç kaynağından gelen "sarı" kablolar 12V'tur. "siyah" lar ise şase yani eksi'dir. Fanınızın kablolarına uygun olanları birleştirip kullanabilirsiniz. Ya da fan kontrolcusu alabilirsiniz. Örnek; http://www.sanalmarketim.com/uru ... i-4-Fan-Kontrolcusu

Son Düzenleme: ExCeLLiuM ~ 07 Kasım 2008 16:22