FAN YETERSİZLİĞİNDEN KAYNAKLANABİLİR Mİ.?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
futi24
19-04-2004, 01:53   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2004

Ben aslında PS donanımından o kadar anmam ama benim sorunum Windows Xp kurulu benim makinada AMD 2200 işlemcim var bilgisayarda oyunlarda herhangi bir oyunda bazen yarıya kadar bazen en başında bilgisayar oyundan atıyor bazen makina restart yapıyor kendi kendine bazen de masaüstüne dönüyor fakat masa üstü simgeler yani ekran çözünürlüğü değişmiş simgeler büyük bu sorunu ne gibi bir yöntemle yapabilirim,acaba yardımcı olursanız sevinirim bazıları AMD işlemciler çabuk ısınıyor falan dedi ondan olabilir dedi bundansa eğer ne gibi bir yöntemle düzeltebilirim makina ya format atıp tekrar yükledim ama yine aynı şeyi yapıyor.Şimdiden herekse teşekkür ediyorum.
[:)

nanderson
19-04-2004, 09:55   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
58 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

işlemci ısınmasıyla alakalı olabileceğini sanmıyorum. çünkü işlemci ısınsaydı direk makina kapanırdı. senin sorunun donması, masaüstüne geri dönmesi. eğer XP sıksık mavi ekrana düşüyorsa (mavi bir ekranda hata mesajları weriyorsa) ram'lerin ile işlemci uyuşmazlığı olabilir.işlemcinin kitapçığında yada chip setinin üzerinde hangi mhz işlemci ile uyumlu olduğu yazıyordur. akla gelen ikinci sorun ekran kartının aşırı ısınması olabilir, onun için ekran kartı fanı alıp test etmende yarar war. artı ekran kartının driver versiyonunu yükseltmeni tavsiye edebilirim. kolay gelsin :)

ReaL_isT
22-04-2004, 19:03   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

nanderson lafı azımdan almış. :) bende de buna benzer sorunlar vardı. Ve ramleri değiştirerek sorunu çözdum.Kingston aldım ortada sorun falan kalmadı.Özellikle P4 lerde markasız ramlerin uyuşmazlık sorunu sık sık karşıma çıkıo son zamanlarda.Tabi diğer bi konuda ekran kartının fazla ısınması.Eğer ekran kartında fan yoksa(yada fanda bi sorun varsa) ve sürekli oyun oynuyosan bu tür bi sorunla karşılaşabilirsin.Ama üzerinde pasif soğutma olan ekran kartlarıyla oyun oynanmaz gibi bi yanılgıya da düşmemek lazım zira ASUS v9520 modelinde fan olmamasına rağmen hiç bi sorun yaşamadım. Bu arada AMD konusunda da bişiler söyliyeyim. AMD lerin intelden biraz daha fazla ısındığı bi gercek ama birazcık ısı artışının böle bi soruna yol açma olasılığı az.Unutmayalım ki 800 mhz deki p4 ler bazen 50 C nin üzerine cıkabiliyo

Banned
07-08-2004, 18:40   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2004

Güç kaynağı filan olmasın?