Far Cry 3 PC oyuncularını mutlu edecek

CHIP Online
24-07-2011, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Merakla beklenen oyunun yapımcısından, PC'de oyun devri bitiyor diyenlere tokat gibi cevap geldi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/far- ... u-edecek_28161.html

Resimlerle: Mutlaka oynamanız gereken 10 muhteşem oyun!

Far Cry 3'ün yapımcı firması, oyun şirketlerinin genel olarak konsollar üzerinden oynanabilir oyunlara ihtiyacı olmasına rağmen, serinin üçüncü oyununun bilgisayar sürümünün çok daha iyi olacağını iddia etti.

FC3'ün meşhur yapımcısı James Keen,  Xbox ve PS3'le karşılaştırıldığında, bilgisayarın sürekli değiştirilebilir donanımı ile çok daha güçlü ve avantajlı bir konumda olduğuna değindi. Fakat çalışmaların asıl odak noktasının konsollardan ekstra performans sağlamak olması gerektiğini de kabul etti.

"Bilgisayar kasasının içinde kullanılabilecek çok fazla yer var; bu da demek oluyor ki içine daha birçok parça sıkıştırabiliriz." diyen Keen videogamer.com'da  yaptığı açıklamasına şu sözlerle devam etti; "Tabi bu "Sadece Bilgisayara ağırlık verip konsonları geride bırakalım" anlamına gelmiyor. Konsollar üzerinde de çalışıp en verimli sonucu almaya çalışmalıyız. Bu yüzden oyunun bilgisayar sürümünü yaparken gayet rahatız. Buradaki önemli olan konu, konsolların, günümüzdeki bilgisayarların çok gerisinde kalacakları birçok nokta olması." diyen Keen, konsollar ve bilgisayarlar arasında hep bir fark olacağını fakat bu farkı en az seviyede tutmak için çok sıkı çalıştıklarına değindi.

Donanım terimleriyle konuşmak gerekirse, PS3 de Xbox da son bir yıldır güncel bilgisayar donanımlarının gerisinde kalıyor. Fakat halen aktif kullanım süresi dolmamış olan konsollar için ısrarla yeni oyunlar üretme fikri, donanımdan en iyi nasıl yararlanacağını bilen kişilerden geliyor.


Tüm konu: Far Cry 3 PC oyuncularını mutlu edecek

Resimlerle: Mutlaka oynamanız gereken 10 muhteşem oyun!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Far Cry 3'de olmasını istediğiniz en önemli özellik nedir?