Farklı pencere problemi.

nighthunted
01-09-2013, 14:13   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Merhaba arkadaşlar, masaüstüne giderek açtığım her yeni internet sayfası aynı sekme içinde açılıyor. Ben farklı bir internet penceresi açmak istiyorum. Yani açık bir internet sayfası üzerinde herhangi bir yere gidip de farklı bir sekmede aç ı tıklamıyorum.  Bilgisayara yeni format atıldı, kendim atmadım ve XP yerine  internet explorer 7 yüklendi. Bunla alakalı birşey olduğunu sanmıyorum çünkü ilk atıldığında böyle bir sorun yoktu. Yalnız bugün bilgisayarı yeni açtığımda internet e bağlanılmıyordu. Modemin arkasında birkaç kablo yerini değiştirme çıkarıp tekrar takma  vb gibi şeyler yaptım ne kadar alakası olur bimiyorum. Bununla pek bi alakası olduğunuda pek düşünmedim ama ikisinide genede söyleyeyim diye düşündüm. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

dogfish01
01-09-2013, 16:03   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 3
50 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2013

İlk önce IEı aç sonra ekranın belli bir kısmını kaplayacak şekilde küçült sonrasında ayrı açmak istediğin sekmeye basılı tutarak IEnın dışına sürükleyip bırak böylece farklı sayfadan sekme açmış olacaksın not: chler seferinde aynı şeyleri yapmalısın bunu kalıcı hale getirmek istersen internet seçenekleri > gelişmiş üzerinden ayar yaparak bunu kalıcı hale getirebilirsin

nighthunted
01-09-2013, 19:22   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Teşekkür ederim kardeş. Yalnız soruyu sorarken bir ayrıntıyı atladığımı cevabı alınca farkettim.  Yazdığım sorunu ben google chrome da yaşıyorum.  İnternet explorer simgesi başlat menüsündeki çubukta (o çubuğun adını unuttum). Google chrome da ise internet seçenekleri ibaresini göremedim. Acaba google chrome da bu sorunu nasıl çözerim. Birde internet explorer da internet seçeneklerine girdikten sonra tam olarak ne yapmam gerekiyor, hangi tiki işaretlemem yada kaldırmam gerekiyor inceledim ama bir türlü karar veremedim hangisini işaretleyeceğimi. Son olarak  o alt çubuktaki internet explorer simgesini nasıl masaüstüne koyarım söylersen çok sevinirim.