Fazla Photoshop'un kaçınılmaz sonu!

CHIP Online
30-07-2011, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir resmi Photoshop ile "yeniden yaratmak" konusunda aşırıya kaçmanın sonu acı oldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/fazl ... maz-sonu_28317.html

Resimlerle: Photoshop mucizeleri

Doksanlı yılların unutulmaz romantik komedi aktrislerinden, Julia Roberts'ın başı, verdiği son pozlarla bir hayli dertte.

Lancome kozmetik için poz veren Roberts'in resimleri, bir süredir dünyanın dört bir yanındaki tanıtım afişlerinde ve birçok dergide boy gösteriyordu. Fakat çekilen resimler İngiltere'de geçtiğimiz günlerde, "sahte" olarak nitelendirildi ve tamamen yasaklandı.

Haberimizin görsellinde bulunan iki farklı fotoğraf, sanıyoruz İngilizlerin ne demek istediklerini gayet iyi açıklıyor. Sol tarafta doğal güzelliğiyle karşımıza çıkan Roberts, sağ taraftaki fotoğrafta Photoshop ile tamamen "baştan yaratılmış" durumda. Ve bu kadar Photoshop kullanılmasının müşterileri aldatacağı düşünülüyor.

İşin ilginç yanıysa Roberts'in, Lancome ile imzaladığı anlaşmada, üzerinde oynanmış ve rötuş yapılmış fotoğrafların kesinlikle yayınlanmayacağına dair bir madde bulunması.

İngiltere Reklam Standartları Kurumu'ysa konu hakkında, Roberts'ın da tıpkı zamanında Chirsty Turlington'ın Maybelline ile çalışıyorkenki gibi yanlış yönlendirildiğine değindi.

İlk olarak Kate Winslet gibi yıldızlardan hayır cevabı alan Lancome'un yaptıkları karşısında, Roberts'in nasıl bir tepki göstereceği henüz belli değil ama yakın zamanda ünlülerle yapılan reklamlar ve reklam anlaşmaları üzerinde büyük değişiklikler yapılacağı kesinlik kazanmış gibi gözüküyor.


Tüm konu: Fazla Photoshop'un kaçınılmaz sonu!

Resimlerle: Photoshop mucizeleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Rötuşlu fotoğraflar kalksın mı?

Kapalı Hesap (200174)
31-07-2011, 02:26   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2010

herşeyin bilgisayar ortamında oynanmamış ve doğal hali güzeldir.........