Fenerbahçe Zirveye El Attı

Hiper£l£v£nKids
20-12-2008, 09:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008











Turkcell Süper Lig'de 16. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, deplasmanda Konyaspor'u 2-1 mağlup ederek, maç fazlasıyla liderliğe yükseldi ve bu sezon ilk kez lider oldu.

Turkcell Süper Lig'de 16. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, Konyaspor karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Fenerbahçe'de, Edu ve Lugano'nun cezası nedeniyle teknik direktör Luis Aragones, savunmada Yasin ve Önder'e şans verdi. Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da önemli fırsatları değerlendiremedi. Maça baskılı başlayan Fenerbahçe, özellikle kanatlardan gerçekleştirdiği organize ataklarla gol bulmaya çalıştı. Rakibini savunmada karşılayan Konyaspor ise gerçekleştirdiği ani ataklarla gol aradı.

5. dakikada Celalettin'in sol kanattan kullandığı taç atışında, topla buluşan Fahri'nin kaleyi çaprazdan gören noktadan sert vuruşunda, meşin yuvarlak kalecide kaldı. 6. dakikada Alex'in kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanında yaşanan karambolde, seken topu Konyaspor savunması güçlükle uzaklaştırdı. 18. dakikada gelişen kontraatakta sağ kanatta Veysel topu sürükleyerek ilerledi. Bu futbolcunun ortasında Fenerbahçe savunması son anda yaptığı müdahaleyle meşin yuvarlağı kornere çeldi.

20. dakikada Erdal'ın sağ kanattan kullandığı köşe atışında, ceza alanı dışında topla buluşan Da Silva'nın şutunda, meşin yuvarlak auta çıktı. 34. dakikada Alex'in yaklaşık 40 metreden kaleyi karşıdan gören noktadan kullandığı serbest vuruşta, top kaleciden döndü. Meşin yuvarlak, ceza alanında pozisyonu izleyen Önder'e çarparak ağlarla buluştu: 1-0.

42. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Alex, meşin yuvarlağı ceza alanındaki Guiza'ya çıkardı. Guiza'nın yerden pasında kale önünde topla buluşan Deivid, yerden düzgün bir vuruşla takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı, konuk ekip Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

52. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Fahri, Veysel ile verkaç yaptı. Fahri'nin yerden pasında kale önünde topla buluşan Veysel'in güzel vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1. 59. dakikada Caner'in ortasında ceza alanında Fahri topu kontrol etmek istedi, ancak Fenerbahçe savunmasında araya giren Önder, son anda meşin yuvarlağı uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

69. dakikada Deivid'in yaklaşık 35 metreden sert şutunda, top az farkla auta çıktı. 70. dakikada sağ kanattan topla buluşan Fahri'nin orta-şut karşımı vuruşunda, kaleye doğru giden topu Volkan kontrol etti. 72. dakikada sağ kanatta Gökhan'ın ortasında, ceza alanında topa iyi yükselen Alex'in kafa vuruşunda, Konyaspor kalecisi Oğuzhan meşin yuvarlağı kontrol etti.

87. dakikada Caner'in pasında topla buluşan Erhan'ın yaklaşık 30 metreden kaleyi karşıdan gören noktadan sert şutunda, top kalecide kaldı. Karşılaşma, 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

KONYASPOR-FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR

Turkcell Süper Lig'de yapılan Konyaspor-Fenerbahçe maçı öncesinde, stat dışında yaşanan olaylarda 1 polis başından yaralandı. Maç öncesinde stat yakınlarında Konyaspor taraftarlarıyle çevik kuvvet arasında arbede yaşandı. Taraftarların taşkınlık yapması üzerine çevik kuvvet müdahale etti. Kimi taraftarlar ise kaldırım taşlarını sökerek polise attı ve çevredeki otomobillere zarar verdi. Bu sırada başına taş isabet eden bir polis, Konya Numune Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Atatürk Stadı içinde ve dışında toplam 1032 polis görev yaptı. Kimi taraftarların, turnikelerin kablolarını kestikleri, yetkililerin uzun bir süre kabloların kesilen bölümünü aradıkları öğrenildi. Bir süre sonra arızanın giderilmesiyle taraftarlar, stattan içeri alınmaya başlandı. Taraftarlar, stada girerken iki noktada polis tarafından arandılar. Stadın girişinde Konya'da yayımlanan Konya Postası gazetesinin bastırdığı, Mevlana'nın yaşamını anlatan ''Vuslat'' isimli dergi, her iki takımın taraftarlarına ücretsiz olarak dağıtıldı.

-FENERBAHÇE'NİN YILDIZI ROBERTO CARLOS'A YOĞUN İLGİ-
Fenerbahçeli taraftarlar, kendileri için ayrılan bölümü maç başlamadan 1 saat önce doldurdular ve takımlarını desteklemeye başladılar. İki takım oyuncuları da maçtan 45 dakika önce sahaya çıkarak ısındılar. Fenerbahçeli taraftarlar, sahada ısınma hareketleri yapan Roberto Carlos, Alex ve Güiza'yı tribünlere çağırarak tezahüratta bulundular. Taraftarlar, özellikle Fenerbahçe'nin yıldızı Roberto Carlos'a yoğun ilgi gösterdiler.

-FENERBAHÇE'DE EKSİKLER-
Fenerbahçe'de, sakatlığı süren Kazım, Selçuk ve Semih'in yanısıra Gürhan, Burak ve Tümer, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadılar. Fenerbahçe'nin genç yıldızı Kazım, sakatlığı nedeniyle Konyaspor maçında 18 kişilik kadroya dahil edilmezken, teknik direktör Luis Aragones, Deniz Barış'ı kadroya aldı. İspanyol teknik adam, cezalı Lugano ve Edu'nun yerine Önder ve Yasin'e görev verdi. Bu arada Emre Belözoğlu, Önder Turacı, Uğur Boral, Volkan Babacan ve İlhan Parlak, bugün Mevlana Müzesi yanındaki Sultan Selim Camii'nde Cuma Namazı kıldıktan sonra kimi yöneticilerle birlikte Mevlana Müzesi'ni ziyaret ettiler. Mevlana Müzesi'nde dua eden futbolcular, daha sonra otele geçtiler.

-''ANNE BİLET ALDIM PARAM BİTTİ''-
Evsahibi takımda, sağ kanat oyuncusu Cihan ve savunma oyuncusu Mehmet Çoğum cezaları, savunmada oynayan Koray da sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamadı. Bilet fiyatlarını protesto eden Fenerbahçeli taraftarlar, tepkilerini ''Anne bilet aldım param bitti '' pankartıyle dile getirdiler. Bu arada PAF takımları arasında yapılan maçta ise Fenerbahçe, Konyaspor'u 2-1 yendi.

-BASIN MENSUPLARININ YOĞUN İLGİSİ-
Fenerbahçe-Konyaspor maçına basın mensupları yoğun ilgi gösterdi. Maç için 103 muhabir ve 40 foto muhabirinin akredite oldukları öğrenildi. Almanya'dan gelen gazeteciler Roland Stefani ve Patrick Epler de karşılaşmayı izledi. Alman basın mensuplarının, Almanya'da yayınlanan bir dergide konu olacak Fenerbahçe ile ilgili fotoğraf çekecekleri ve bilgi toplayacakları belirtildi.

suç-ve-ceza
20-12-2008, 14:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
213 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

el attıda ne oldu o önce gitsin uefaya el atmaya çalışsın kieve el atsın :d:D:D: