Ferroli kombilerin imalatı bir rezalet !

catetik
20-07-2010, 09:00   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
279 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Dün, salondaki çekyata uzandım, TV seyrediyordum. Dışarda yağmur mağmur olmamasına rağmen, kulağıma müthiş bir su sesi gelmeye başladı.
Kalkıp mutfağa, banyoya, lavaboya baktım bir şey yoktu. Sesi biraz dikkatlice dinledim, balkon tarafından geliyordu. Balkonum kapalı ve zemin halıflex kaplı. Balkon kapısını birde açtımki ne göreyim, Ferroli kombiden sular fışkırıyor ve balkon suyla kaplıydı.
Hemen Ferroli özel servis elemanını arayıp, gelmesini istedim.
(Yetkili servisi bilerek aramadım, çünki geçmişte periyodik bakım için yetkili servisten gelen elaman bakım yaparken basınç göstergesini bozdu)
Özel servis elemanı geldi ve arızanın nedenini öğrenince şok oldum.
 

 
Yukarıdaki resimde birbirine ekleme yapılan iki tip boru görüyorsunuz. Bu borular birbirine geçirilip, ek yeri uyduruk bir klips ile tutturulmuş.
Kalın olan peteklerde dolaşan suyun geçtiği hat, ince olan (klips olmayan) ise mutfağa ve banyoya sıcak su gönderen hat. Kalın hat klipsli, ince hattın klipsi çürüyüp kırıldığından, resimde klipsli değil. Hadi kalın hattın basıncı azami 1,5 bar ile sınırlı. Ama ince hattın basıncı, şehir şebekesinin basıncıyla aynı. Borulardaki bu basıncına uyduruk bir klipsin karşı koyması mümkün değil. Dikkat ederseniz, alttaki bakır borunun ucundaki çıkıntı, klipsin yarığına girip sabitleme yapmış, iyi güzelde, üstteki beyaz borunun sabitlemesi yok, sadece klipsin sıkma gücü var. Bu sıkma gücünün de şehir şebekesinin basıncına karşı koymasını beklemek, bu işin teknolojisinden hiç anlamamak demektir. Zaten klipsler paslanıp çürüyen bir metalden imal edilmiş. Metal rutubeti görünce çürümüş, çürüyüncede iki boruyu tutturacak gücü kalmamış, sonunda iki boru birbirinden ayrılmış. İşin bir garip tarafı daha, servis elemanı yedek parça olarak yeni klipslere güvenemediği için, takmaktan imtina ediyor. Gerçekten klipslerin yedek parça yenisi teneke gibi bir şey.
Bu boruları adam gibi bir kelepçe ile tutturmak varken, uyduruk bir klipsle tutturmak hangi süper zekanın eseridir bilmiyorum.
Birde bu aygıtların ISO ve CE belgeleri de mevcut. Bu imalatların ISO ve CE belgesi varsa, bu da demek oluyorki, ISO belgeside, CE belgeside fasarya.
Ben bir mühendis olsam, bu ürünün bu şekilde ne imalatına, ne de satışa sunulmasına müsade etmem...
Bir ikinci defa kombi almaya kalksam, kesinlikle Ferroli marka bir kombiyi de almam...

Son Düzenleme: catetik ~ 20 Temmuz 2010 18:24
Atilla Sarıtaş
20-07-2010, 11:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

Ev kiralıksa ve 1. kiracı değilseniz sizden önce elden geçirmiş olabilirler. Kiracının suçu olabileceği için ucuza işi kapatmaya çalışmış olabilirler.
Bu işlerden anlamam ama biz 10 sene baymak kullandık bi sorun olmadı Ferroli'ye denk gelemedik henüz.

hamann7725
20-07-2010, 12:14   |  #3  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

Kombiyi değiştirmeyi düşünürseniz eğer Viessmann yada Buderus alın.Ben bunun okulunda okudum.Ferroli gerçekten iğrenç bir marka.Baştaki iki marka daha iyidir ;)

catetik
20-07-2010, 18:27   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
279 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
Ev kiralıksa ve 1. kiracı değilseniz sizden önce elden geçirmiş olabilirler. Kiracının suçu olabileceği için ucuza işi kapatmaya çalışmış olabilirler.
Bu işlerden anlamam ama biz 10 sene baymak kullandık bi sorun olmadı Ferroli'ye denk gelemedik henüz.
 
Ev kendimin, kombiyi de 3 yıl önce ben aldım.
Almaz olaydım.
Yani daha 3 yıllık bir aygıt.
Bu olaya kadar tamir de görmedi.
Aygıtın imalatı dandik.
Aman Ferroliye denk gelme.
 

Son Düzenleme: catetik ~ 20 Temmuz 2010 18:30