fıkra arşivim :D

Ygz79
16-10-2009, 20:39   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
297 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Tatil bitti       
                        Birişadamı, oldukça yoğun ve yorucu geçen bir seneden sonra tatile çıkmayakarar verir. Eşi de kendisi gibi meşgul olduğu için birlikte tatilyapacakları bir dönem ayarlamak zor olur. İspanya kıyılarında bir otelbulur ve bulduğu ilk uçakla oraya gider. Otele yerleşirken bir aylıkbir rezervasyon yaptırır. Bir hafta kadar güzelce tatil yaptıktansonra, bir akşam yemeğinde garson kendisine bir mektup iletir. Mektubuokuyan işadamı, tatilini geçirdiği otelin yöneticisinin yanına gider."Ne yazık ki tatil sona erdi..." Yönetici şaşırır ve üzülür. "Amabeyefendi, bir aylık rezervasyon yaptırmıştınız, ne oldu böyle aniden?"İşadamı çaresiz bakışlarla cevap verir: "Evet bir ay kalacağım, amatatil bitti. Karım işinden izin almayı başarmış ve iki gün sonra buradaolacakmış..."
        Gözlerim bozuk       
                        Göz doktoru: - Şu tablodaki harfleri okur musunuz? Cafer: - Siz bana okur musunuz? Benim gözlerim bozuk da..                  
        Hristiyan ve Yahudi       
                        Roma'dadünyaca ünlü San Pietro Kilisesi'nde büyük bir pazar ayini... Görkemlibir dinsel tören.. Papa bile katılıyor. Koskoca meydan mahşer yerigibi. Kilisenin içi de dışı da tıklım tıklım. Bu arada kilise kapısındaiki adam özellikle dikkati çekiyor. Ikisinin de boynunda kocaman birerlevha asılı. Birinde "Ben koyu bir Hristiyanım, lütfen bana yardımediniz" yazılı. Ötekinde ise sadece "Ben koyu bir Yahudiyim" yazıyor.Tabii ki kiliseden çıkanlar Hristiyan olduğunu ifade eden adamayanaşıyorlar ve ellerini ceplerine atıp cömertçe bir şeyler veriyorlar.Yahudi olduğunu ifade eden adamda ise siftah yok. Bu arada kilisedençıkan iyi niyetli biri "Yahudiyim" yazısı taşıyana sokuluyor. "Bana bakkardeş" diyor, "..dürüstlük iyi bir şey, ama binlerce Hristiyankiliseden çıkarken, senin Yahudi olduğunu böyle aleni olarak ifadeetmen kanımca hiç de akıllıca bir hareket değil. Bak kimse sana para davermiyor zaten.. Bence çıkar o yazıyı boynundan, sen de şu Hristiyangibi..." deyince; boynunda "Yahudiyim" yazılı adam "Hristiyanım" yazılıolana dönüp sesleniyor: - Heey! Salamon! Herife bak be! Gelmiş bizeticaret öğretiyor..
        Kurusun       
                        Birgün doktorlar, tımarhanede yaptıkları araştırmada en akıllı deliyiseçeceklermiş. Bir gün delilerden biri bahçede bulunan havuza düşmüş veboğulmak üzereymiş. Delilerden biri havuza düşen arkadaşını kurtarmayaçalışmış. Bunu gören doktorlar arkadaşını kurtaran deliyi yanlarınaçağırmışlar ve "seni en akıllı seçiyoruz" demişler. Doktorlardan biri:"Peki kurtardığın arkadaşını çağır da sana teşekkür etsin" demiş. Deli:"Gelemez ki!" Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Çünkü kuruması içinonu astım!"
        Allah şimdi ne yapıyor?        
                        Birgün yolda yaya giden bir bektaşinin önüne bir atlı çıktı: - "Baba"dedi, "bir müşkülüm var. Beni aydınlatır mısın?" Bektaşi yanıt verdi: -Elimden gelen bir şeyse, hay hay oğlum. - Şunu öğrenmek istiyorum: Şuanda Allah ne yapıyor? Sualin münasebetsizliğine içerleyen derviş, hiçbelli etmemiş: - Yanıt veririm ama bir şartla, sen o attan in, benbineyim. - Neden? - Böyle yüksek bir suale yüksekten yanıt vermekgerekir de ondan! Adam attan inmiş, Bektaşi binmiş. Adam: - "Hadi"demiş "söyle bakalım. Allah şimdi ne yapiyor?" Bektaşi: - "Ne yapacak"demiş, "atı senin gibi bir budalanın elinden alıp, benim gibi birakıllıya veriyor". Ve çalakamçı uzaklaşmış.
        Başçavuş Albayı tutuklayacakmış       
                        Albay,binbaşıya: -Yarın güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir şeydeğildir. Erleri talim elbiseleri ile talim meydanına getirin de olayıgörsünler. Ben de orada bulunup kendilerine gerekli bilgiyi vereceğim.Şayet yağmur yağarsa, tabii bir şey göremeyiz. O zaman erleri, üstükapalı talimgaha götürürsün. Binbaşı, yüzbaşıya: -Albayın emri ileyarın sabah saat dokuzda güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir olaydeğildir. Şayet hava kapalı olursa bir şey görülemeyecektir. Bu durumdatutulma, kapalı talimgahta gerekli talim elbisesiyle yapılacaktır.Yüzbaşı, teğmene: -Albayın emri ile yarın sabah dokuzda talim elbisesiile güneş tutulmasının açılış merasimi yapılacaktır. Şayet yağmuryağarsa ki bu durum pek görülen bir olay değildir, Albay kapalıtalimgahta gerekli bilgiyi verecektir. Teğmen, başçavuşa: -Yarın sabahdokuzda hava güzel olursa, talim kıyafeti ile albay tutulacak. Kapalıtalimgahta yağmur yağarsa, alayın meydanında manevra yapılacak. Çünkübu her zaman görülen bir olay değildir. Basçavuş, askere: -Yarın sabahsaat dokuzda kapalı talimgahta Albayı tutacağız. Sabah hepiniz talimteçhizat ile hazır olun. Askerler kendi aralarında: -Yarın sabah bizimbaşçavus Albayı tutuklayacakmış.
        Kadın İçin       
                        KayseriliPire Memet, istasyonda çok sıkışınca, gözü hiçbir şeyi görmez olupkadınlar tuvaletine doğrulmuş. Bir hemşehrisi önüne geçmiş: - Neyapıyorsun, burası kadınlar için... Uçkurunu eline almış olan PireMemet: - "Bu da kadınlar için!" deyip içeri dalmış.

İtacHi_
16-10-2009, 21:05   |  #2  
İtacHi_ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2006

HeHe Son fikra yarida kesilmiş :) Çok Fazla gülemedim akşam akşam ama paylaşım için teşekkürler :)