Film ve Müzik kopyalamada yeni yöntem!

CHIP Online
28-01-2009, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Film ve müzik endüstrisinin yeni kabusu olacak yöntem, bu kez çok sinsi bir şekilde saldıracak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Film ... i-yontem_10644.html

İşte film ve müzik endüstrisinin kabusu: Amerikan firması Leyio, dosya paylaşımını PC olmadan ama daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek bir cihaz duyurdu.

Personal Sharing Device (PSD), 16 GB'lık bir depolama birimine sahip, avuç içi büyüklüğünde bir cihaz. Buna ek olarak 10 Mbit hızında ve 10 metre uzaklığa kadar aktarım yapabilen  "Ultra-Wideband" kablosuz özelliği de var. Bu sayede en kısa süre içinde bir PSD'den diğerine ya da bilgisayara veri aktarımı gerçekleştirilebilecek.

Cihazda, PC veya harici disk gibi depolama birimlerine bağlanmak için iki adet USB girişi bulunuyor. Bir parmak izi okuyucu sayesinde kayıtlı verilerin güvenliği sağlanmış olacak. Cihazın üst kısmında PSD'yi yönetmeye yarayan dokunmatik bir ekran var.

Leyio cihaz hakkında daha fazla bilgi vermedi. Personal Sharing Device'ın piyasaya çıkış tarihi olarak nisan ayı gösteriliyor.

CHIP Online Yorumu:
Eğer PSD vaat edilen fonksiyonelliği kolay kullanımla beraber birleştirebilir ve uygun fiyata piyasaya sürülürse dosya paylaşımı yeni bir boyut kazanabilir: Öğrenciler okulda teneffüs aralarında bir parmak hareketi ile filmlerini, şarkılarını diğer arkadaşlarıyla değiş tokuş edebilir, arkadaşlar IP adreslerinin cezai yaptırımdan sorumlu müesseseler tarafından takip edilmesinden korkmadan korsan kopyaları dağıtabilir. Endüstrinin bu duruma tepki gösterip göstermeyeceği veya gösterirse nasıl bir tepki göstereceği şu an için tam bir muamma.

Tüm konu: Film ve Müzik kopyalamada yeni yöntem!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Leyio PSD multimedya endüstrisinin yeni kabusu olabilecek mi?

Fattur
28-01-2009, 15:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Olmuşa benziyor... :D

Banned
28-01-2009, 17:08   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

korsancı sokakta çaktırmadan yürür veriler herkese çaktırmadan paylaşılır devlet ip ip diye kıvranıp korsanı engellemeye çalışır yakaladığını hapse atar ama gençler her gün farklı bir yol bulur özgürlük devam eder paylaşım sürer bu cihaz yarın belki 1 2 tb olur özellikleri artar.... :)