Finlandiya'da "cep fırlatma rekoru" kırıldı

CHIP Online
07-09-2012, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eminiz, hayatınız boyunca böylesine garip bir cep telefonu rekorunu hiç görmediniz...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fin ... -kirildi_35458.html

Finlandiya şu zamanlarda mobil endüstrisi açısından en görkemli günlerini geçirmese de yıllık "Cep Telefonu Atma Dünya Şampiyonası" ile keyfini hiç bozmuyor. Onüçüncüsü düzenlenen yarışmada yeni bir rekor da kırıldı: 18 yaşındaki Ere Karjalainen, yaptığı 101.46 metrelik atışla yeni bir rekora imza attı.


Yarışmanın Finlandiyalı yapımcısı Christine Lund, bu atışın yeni bir rekor olduğu iddasında. Ancak kısa bir araştırmanın ardından İngiliz Chris Hughff'un Belçika'da JIM Mobile'ın düzenlediği yarışmada telefonu 102.68 metre uzağa atabildiği ortaya çıktı. Ere Karjalainen'in sırrı ise fırlattığı eski Nokia cepte ve önceki gün "hazırlanmak için içmesinde" gizliymiş.


Yarışmada katılımcılar, geleneksel omuz üzeri atış stilini kullanarak telefonu mümkün olduğunca uzağa atmaya çalışıyorlar. Üç farklı kategoride yarışan katılımcılar, Freestyle kategorisinde atışlarındaki estetik ve yaratıcılık ile puanlandırılırken, çocuk kategorisi 12 yaş altındaki çocukları cep atma yarışında karşı karşıya getiriyor. Yarışmadan sonra atılan tüm telefonlar geri dönüştürülüyor.


Türündeki ilk yarışma 2000'de Savonlinna'da düzenlenen atışların ünü giderek artmış ve şu an birkaç ülke bu tür yarışmalar düzenliyor.


&lt;span style="text-decoration: underline;">Finlandiya'daki cep fırlatma yarışının nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, videomuza tıklamanız yeterli!</span>

Tüm Konu: Finlandiya'da "cep fırlatma rekoru" kırıldı

Kaynak: www.chip.com.tr