Firefox bu yenilikle fark yaratacak!

CHIP Online
23-03-2012, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Firefox, çok yakında diğer tarayıcıların şu ana dek yapmadığı bu değişikliği yapmaya hazırlanıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/fire ... aratacak_32685.html


Resimlerle: Firefox 9 için en iyi 7 güvenlik eklentisi!

Google'da aramalarınızı SSL ile şifreleyerek yapmanız mümkün. Bu durumda yaptığınız aramayı sadece Google ile siz biliyorsunuz. Mozilla ise bu özelliği Firefox web tarayıcısında varsayılan hale getirmeyi düşündüğünü açıkladı.

Firefox mühendislik direktörü Johnathan Nightingale, bir e-posta ile yaptığı açıklamada Google'ın SSL aramasını Firefox nightly kanalında test ettiklerini ve herhangi bir sorun çıkmaması durumunda özelliği Aurora ve Beta yayın kanallarına taşıyacaklarını söyledi. Nightingale, bu özelliğin Türkçe Firefox gibi farklı dillerdeki Firefox'lara da geleceğini söylüyor.

Firefox, şifreli Google aramasını Şubat ayından bu yana düşünüyor. Ancak o zamanlar şifreli arama yeterince hızlı olmadığından  Mozilla, beklemeyi tercih etmiş.

Firefox, şifreli aramayı varsayılan olarak sunacak ilk web tarayıcısı olacak gibi görünüyor. Örneğin Chrome, bu özelliği varsayılan olarak sunmuyor. Ancak Google, hesabına oturum açan kullanıcılara varsayılan olarak şifreli aramayı 8 Mart'tan itibaren sunmaya başlamıştı. Bunun yanında Firefox'un şifreli aramayı kullanıcının isteğine göre etkinleştirebileceği de söyleniyor.

Tüm konu: Firefox bu yenilikle fark yaratacak!

Resimlerle: Firefox 9 için en iyi 7 güvenlik eklentisi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Aramalarınızı HTTPS üzerinden şifreli olarak mı yapıyorsunuz?