Firefox Scrapbook ile Chip CD içeriğini arşivlemek

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Nocseiz
31-10-2005, 10:22   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Firefox kullananınız varsa büyük ihtimalle scrapbook eklentisini de kullanıyordur. O kadar zamandır kullanıyor ama hiç chip cd içeriklerini arşivleyebileceğim aklıma gelmedi. Fakat önemli bir sorun var ki ana sayfa dışındaki diğer tüm linklerde resimler ve yazı karakterleri (yani yazı var ama arial tipinde) yok. Firefox javascript hatası veriyor ve kaydettiğim sayfayı silmeyi isteyince scrapbook bu dosya şu şu nedenle silinemez diyor.( sanırım NS_file_access_error gibi bişeydi ) Bu sorun sadece chip cd' sini kaydederken ortaya çıkıyor .Site kaydetmede problem  yok. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
scrapbook için http://amb.vis.ne.jp/mozilla/scrapbook/
firefox için http://www.firefox.com
------------------------------------------------------
Keywords: chip cd arşiv arsiv icerik içerik

Nocseiz
31-10-2005, 11:25   |  #2  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004

Sorunu tam olarak çözemesem de dolaylı yoldan hallettim. Scrapbook sidebarında Tools>Capture Multiple URL's>URL Detector>All Local Html's in a directory buradan chip cd' sinin olduğu sürücüyü seçip Capture dedikmi resimler yazılar hepsi( hatta PC Online sayfaları) bilgisayara kaydediliyor. Arama işlevi sayesinde istediğiniz tarihi ve kelimeyi yazıp bulabilirsiniz. Ben düzenli dursun diye örneğin eCHIP Ekim 05>basickit- tamsürüm-code/kategoriler-top10/linux auditon diye klasörler oluşturarak kaydettim. Eğer yeterince cd içeriini arşivleyebilirsem internette host edebilirim böylece siz uğraşmak zorunda kalmadan cd içeriklerine ulaşabilirsiniz. (Tabii hiçbirşey için söz veremem :) )

Nocseiz
07-11-2005, 10:43   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2004
alıntı:
Gönderen : Hakkı Alkan

Merhaba,

CD içeriğini web üzerinden yayınlamanız yasal olmayabilir. En basit örneği, sadece dergi CD'leri ile beraber verilen Tam sürüm yazılımlar.

Bu konuda dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

;)



Sanırım tam olarak ne yapmak istediğimi anlatamamışım. CD' de bulunan tüm yazılımların, eCHIP CD arayüzünde bulunan açıklamalarıyla birlikte hangi ayın cd' sinde olduğunu bulmak böylece elimdeki CHIP CD arşivininin "içeriğini"(.exe ve .zip dosyaları olmadan) kataloglamak istiyorum. Bunun yasal olduğunu düşünüyorum :)
3 CD Scrapbook ile yaklaşık 37 MB' lık yer kaplıyor. Tabii ki CHIP CD' yi hazırlayan Korcan Bey sadece HTML arayüzünü ayrı bir klasör olarak CD' de verirse onu bilgisayara aktararak da içeriği daha kolay bir şekilde kataloglayabilirim.Sonra tek yapmak gereken Google ve ya Yahoo Desktop searchbar' dan aradığın programın ismini ve ya işlevini girmek.  Bunun neredeyse tüm CHIP okuyucularının işine geleceğini düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlar olursa sevinirim.