Firefox'un rüyası çabuk bitti

CHIP Online
04-09-2012, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Mozilla'nın Firefox konusundaki en büyük hayali, bu gelişmeyle birlikte resmen suya düştü!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fir ... uk-bitti_35722.html

Resimlerle: En sıcak 25 iPhone 5 dedikodusu

Mozilla, birkaç sene önce ortaya çıkardığı Firefox'u iOS'a getirme planını, henüz başlamadan sonlandırmak zorunda kaldı.


Firefox'un iPhone ve iPad'e gelemeyecek olmasının nedeni, Apple'ın üçüncü partilere kendi derleyicilerini ve yorumlayıcılarını kullanmalarına izin vermemesi. Dolayısıyla iOS'daki tüm tarayıcıların Safari gibi entegre WebKit'i kullanması gerekiyor. iOS kullanıcılarını Firefox'dan tamamen mahrum etmek istemeyen Mozilla da bu yüzden Firefox Home'u geliştirmişti. Firefox Home, etkin sekmelerinizi ve yer imlerinizi Firefox'un masaüstü sürümüyle eşitleyebiliyor.


Ancak Mozilla, son blog gönderisinde kaynaklarını farklı yönlere aktaracağını, bunun nedeninin ise Firefox Home'un App Store'dan kaldırılması olduğunu söyledi. Ancak Mozilla, iOS'u tamamen bırakmayacağını da şu sözlerle onayladı: "iOS kullanıcıları için en iyi deneyimleri sunmak için araştırmalarımıza devam edeceğiz." Mozilla, geliştiriciler için kaynak kodunu &lt;span style="text-decoration: underline;">GitHub'da</span> kullanıma açıyor.


iOS'da Firefox yer imlerinizi eşitlemek için farklı yollar da bulunuyor. Bunun için örneğin Firefox Sync'i destekleyen Apollo Browser veya iCab Mobile'ı kullanmanız mümkün.

Tüm Konu: Firefox'un rüyası çabuk bitti

Resimlerle: En sıcak 25 iPhone 5 dedikodusu

Kaynak: www.chip.com.tr