Flappy Bird geri mi dönüyor?

CHIP Online
12-03-2014, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kısa süre içerisinde efsane olup, bir anda ortadan kaybolan oyundan iyi haberler var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fla ... -donuyor_45930.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi Android oyunları

Flappy Bird adını sanıyoruz artık duymayan kalmadı. Çıkışını takip eden 48 saat içerisinde tüm dünyada fenomen olan oyun, aynı süre içerisinde de yayın hayatını sonlandırmıştı. Yapımcısının "Amacım, insanlara daha iyi vakit geçirecekleri bir ürün sunmaktı, bağımlı yapmak değil." açıklaması ile ortadan kaybolan oyun, bir ihtimal yeniden uygulama marketlerinde görücüye çıkabilir.


Oyunun yapımcısı Nyguyan, tek düze ve sorunsuz ilerleyen hayatının Flappy Bird ile alt üst olduğunu birçok kereler dile getirmişti. Nitekim kendisi ile röportaj yapan Rolling Stone isimli dergiye, "Oyunu piyasaya yeniden çıkarmayı düşünüyorum." gibi bir cümle kurdu. Flappy Bird sahneden çekildiği andan itibarense içerisine oyun kurulu olan birçok telefon, binlerce dolardan açık arttırma sitelerinde satıldı. Aynı zamanda oyunun temel yapısını baz alan, envai çeşit, farklı isimde yapım ortaya çıktı. Sadece yapıyı kullanarak oyun üreten farklı kişiler, an itibariyle gün başına binlerce doları ceplerine indiriyorlar.


Sadece tek bir oyunla yetinmeyen Nyguyan, ismi henüz bilinmeyen bir Kovboy shooter modeli oyun, Kitty Jetpack isimli farklı bir yapım ve Checkonaught adını verdiği başka bir oyuna da odaklanmış durumda ki bunlardan bazıları önümüzdeki ay piyasada görmek işten bile değil. Bahsi geçen tüm bu oyunların 8 bit teknolojisi ile üretileceği ve zorluk seviyesinin bir hayli yüksek olacağı da röportajda dillendirildi.  

Tüm Konu: Flappy Bird geri mi dönüyor?

Resimlerle: 2013'ün en iyi Android oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr