Flash, HTML5 karşısında boyun mu eğiyor?

CHIP Online
11-11-2011, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir yanda Adobe Flash, diğer yanda korkulu rüyası HTML5... Bu büyük kavgada son sözü kim söyleyecek?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/flas ... u-egiyor_30219.html

Resimlerle: Tarayıcınız için 50 HTML5 harikası site...

Adobe, Ağustos'ta yayınladığı Edge adında zengin internet uygulamaları oluşturmaya izin veren aracın önizleme sürümüyle oldukça şaşırtmıştı. Edge, HTML5 standardının etrafında kümelenen yeni Web markup ve programlama standarlarını kullanması bakımından şaşırtıcıydı. Edge HTML5'in kendisini, CSS'i, Canvas etiketini ve JavaScript programlama dilini de kullanıyordu.

Adobe Flash çokluortam platformu, yaklaşık 15 senedir web tarayıcılarına etkileşimli ve zengin grafikler sunuyor ve bilgisayarların yüzde 98'inde yüklü. Ancak W3C, HTML5 ile Flash'ın işlevinin yerini yavaşça almaya başladı. Bu da önde gelen gözlemcilerin, tarayıcılar HTML5'i tam olarak desteklediğinde Flash'ın yerini alabileceğini, eklentilere olan ihtiyacı ortadan kaldırabileceğini ve Adobe'un maliyetli araçlarına gerek bırakmayabileceğini düşünmelerine neden oldu.

Birçok internet devi de bu yönde düşünceye sahip. Bunların arasında en iyi örnek olabilecek Apple, geçtiğimiz sene iPad ve iPhone'larda Flash kullanma fikrinin iyi olmadığını söylemişti.

Tüm konu: Flash, HTML5 karşısında boyun mu eğiyor?

İzleyin: Google'dan HTML5'te Quake II şovu!

Resimlerle: Tarayıcınız için 50 HTML5 harikası site...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Flash ve HTM5 sizce yakın gelecekte nasıl bir konumda olacak?