format atmak

HPQ-User
21-12-2008, 00:58   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

merik sormuş:
yukarıdaki sorunlarım için bilgi verirmisiniz.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
bilgisayar parçaları hakkında fazla bilgi sahibi değilim.
bilgisayarımın kasası exper dir, virüs bulaştı diye servisine götürdüm format atmak gerekir dediler,85 milyon format atmak için istediler,çok pahalı geldi bana.format atmak pahalı bir şeymidir, bunu ben uğraşsam yapamazmıydım.Ayrıca formattan sonra bilgisayar daha iyi değil daha kötü oldu,sık sık ekran donuyor, programlar daha geç açılıyor, sık sık hata raporu gönder diyor. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim teşekkürler.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

kalamarr
21-12-2008, 01:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bu linkte kurulum anlatılıyor:


üstelik sizin servisiniz tek kelimeyle kafayı yemiş. çok basit bir işlem için bu kadar soygunculuk yapılır mı? ve aklınızda olsun toplama pc'ler daima daha iyidir.

Son Düzenleme: kalamarr ~ 21 Aralık 2008 01:08
trinity
21-12-2008, 01:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

yok ne arkadaşım sen neyaptın en basit internet cafelerde dahi 20ytl ye atıyolar formatı üstelik sende ypabilirsin internetten fotmat atmak yaz sana resimli canlı birçok seçenek bulabilirsin

Banned
21-12-2008, 01:14   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Format atarak yeni sistem kurma bir nevi 7 temel aşamadan oluşur.

1.) Mevcut silinmesi istenmeyen bilgilerin yedeklenmesi.

2.) Sistem kurulum CD/DVD si boot edilerek kuruluma başlama ve disk seçim ekranından mevcut sistem diski biçimlendirilerek (formatlanarak)yeni sistemin kurulması.

3.) Donanımların sürücülerinin kurulması ve sistem güncelleştirmelerinin yapılması.

4.)Yedeklenen bilgilerin sisteme tekrar yüklenmesi.

5.) Sistem yedeğinin alınması.

6.) İhtiyaç duyulacak yazılımların yüklenmesi.
7.) Disk temizliği, disk bileştirmesi vb. sistem perfonams ve stabilite sağlayacak işlemlerin yapılması.

Yazdıklarınızdan öyle anlaşılıyorki siz 3. adımı atladınız yada hatalı yaptınız.

Recep Baltaş
21-12-2008, 01:15   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

https://www.chip.com.tr/forum/Win ... t-atmak_t77902.html

Buradan daha ayrıntılı bir uygulamayı bulabilirsiniz.

atmaca_er
21-12-2008, 02:32   |  #6  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Resmen soygunculuk

Kapalı Hesap (34907)
21-12-2008, 08:31   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2006


Windows XP'ye format., yeniden kurmak Windows XP'ye Nasıl Format Atabilirim? Windows XP CD-ROM'u Kullanarak format Yöntemi.Adımları sırası ile izlemeniz gerekiyor.

Önce Bilgisayarınızdaki önemli dosyaların yedeklerini almanızı öneririm. Eğer tüm sürücülere format düşünüyorsanız, bilgisayarınızdaki verileri cd,dvd lere kaydetmelisiniz.

1. Windows XP'yi yeni bir sabit diske yüklemek için, bilgisayarınızı Windows XP cdsi kullanarak başlatmalısınız: İlk olarak yapılması gereken çalışır durumda bir Windows XP cd nizin olmasıdır.

2.Elinizdeki windows XP cd sini CD sürücünüze takınız ve bilgisayarı yeniden başlatınız.,Bilgisayar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce BIOS ayarlarına girmek için kullanılacak tuşa basmanız için sizi bir iki saniye kadar bekliyor. BIOS'a girmek için genellikle kullanılan yöntem bilgisayar açıldığı anda gerekli tuşa basmak, çünkü iletinin görüntülendiği anbir iki saniye kaçırılırsa bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Genelde bilgisayarda bu tuş DEL, F1 veya F2 f12 oluyor. Eğer açılış sırasında BIOS ayarlarına giremiyorsanız, Anakartınızın kullanım kılavuzuna bakmanızı ve hatta gerekirse anakart üreticinizle temasa geçmenizi öneririm.

not:
BIOS'ta yanlış değişiklikler yapmanın bilgisayarınızı çalışmaz duruma getirebileceğini unutmayalım.Bu gibi durumlarda BIOS sıfırlama (reset)"Load setup defults" tüm ayarları varsayılan "fabrika ayarlarına" getirebiliyorsunuz, ancak bu ayarlar yalnızca "varsayılan" oluyor, "iyileştirilmiş" değil.,Yönergeleri izleyin.

3. Bios menüsünden Boot menüsüne girmelisiniz. Anakartların birçoğunda bu menü farklı bölümlerde bulunduğu için biraz aramanız gerekebilir. Anakartlarda bu menünün bulunduğu alt menü isimleri.,
" Advanced Bios Features"
" Bios Features Setup"
" Boot"

Bu üst menülerden biri anakart biosunuzda bulunmaktadır. Menülerden sizin biosunuzda bulunan menüye girerek "first boot device" (ilk yükleme aygıtını) 1.sıraya cd rom/Dvd olarak 2.sıraya ise HDD (Hardisk)inizi alarak değiştirmelisiniz. Gerekli değişimi yaptıktan sonra Save settings and Exit . (kaydedip çıkış yapın). Aksi taktirde taktığınız XP cdsi hiçbir zaman açılışta aktif olmayacaktır.

4.Bilgisayarınız açılırken "cd den önyükleme için lütfen bir tuşa basınız" şeklinde bir uyarı yazısı çıktığı an, herhangi bir tuşa veya enter'a basınız.

5.Bilgisayarınız cd üzerinden bazı gerekli dosyaları kopyalamaya başlayacak ve bir süre bekledikten sonra (yaklaşık 3 -10 dakika) karşınıza mavi bir ekran gelecek. Bu ekran geldiği zaman Windows XP'yi şimdi kurmak için ENTER Tuşuna basınız Onarım yaparak devam etmek için kurtarma konsolunu kullanarak Windows XP yüklemesini onarmak için(R) Tuşuna basın.

6.Karşımıza Lisans Sözleşmesi gelecek kabul etmek için F8 e basıyoruz.

7. Lisans anlaşmasını kabul ettikten sonra YENİ BİR XP mi kurmak yada ONARIM(REPAIR) mı yapmak istediğimizi soran bir ekran çıkacak. Yeni bir XP kurmak isteyenler(formatlayıp sıfırdan) ESC tuşuna basarak bu ekranı geçecekler. REPAIR onarım yapmak isteyenler bu ekranda R ye basacaklar ve bilgisayar yeniden başlayacak.
(REPAIR) Onarım İÇİN NOT:
birden fazla işletim sistemi kurulu olanlar hangi işletim sistemini onarmak istiyorlarsa o işletim sistemi seçili olmalı. bir işletim sistemi yüklü ise Yeni bir Xp kurmak için ESC tuşuna basarak devam ediyoruz.

8.Şimdi ise ekranda bilgisyarınızda bulunan harddiskleri ve bölümlerini gösteriyor. XP kuracağımız bilgisayarda harddisk iki bölüm olduğunu düşünürsek bölüm 1.C bölümünde de Windows kurulu olmalı 2.D Bölümünde ise isteğe göre ikinci işletim sistemi veya yedekleriniz olabilir.C nin tamamını silmek istiyoruz(FORMAT atmış oluyoruz) Bunun için C seçili iken klavyeden D tuşuna basıyoruz.Bizden bölümü silmemezi onaylamayı isteyecek ve C nin içinde bütün bilgilerimiz silinmiş olacak. ENTER a basarak devam ediyoruz.

9. biçimlendirilmemiş olduğu için Windows bizden biçilendirmemizi isteyecek. NTFS seçerek ENTER a basıyoruz devam ediyoruz. Normal biçimlendirme kesinlikle tavsiye ediyoruz Size tekrar soracaktır "bu sürücüyü biçimlendirmek istediğinize eminmisiniz" ve tüm bilgiler kaybolacaktır yazılı bir uyarı gelecektir. Biçimlendirmeye devam etmek için "E" harfine basıp ardından Enter'a basarak format işlemini başlatınız.
bilgisyarınız 10 saniye sonra yeniden başlayacaktır uyarısından sonra bilgisayarınız yeniden başladı
“CD den önyükleme yapmak için bir tuşa basın” yazısı geldiğinde hiçbir tuşa basmayın çünkü önyükleme yapıldı xp kuruluma devam edecektir.

10. Bu işlemde bittikten sonra sizden hangi windows oturumu ile işlem yapmak istediğinizi soran bir uyarı gelecek. Alt tarafta numara ve yanında işletim sistemi kurulu olan bölge yazılı bir kısım olacak. bilgisayarınızda tek işletim sistemi kurulu olduğu sürece (1) Tuşuna basarak ve ardından Enter tuşu ile seçiminizi onaylayın.

11. Bu işlemler bitikten sonra size yönetici parolası sorulacaktır. Bir önceki işletim sistemi kurulumu sırasında yönetici parolası girdiyseniz onu yazarak devam edin eğer hiçbir parola girmediyseniz boş bırakıp Enter'a basarak devam edin.

12. 3 nolu sıralamada yaptığımız işlemi tekrar geri alıyoruz, Bios menüsünden Boot menüsüne giriyoruz. "first boot device" (ilk yükleme aygıtını) 1.sıraya HDD (Hardisk)inizi alarak 2.sıraya cd rom/Dvd olarak değiştirmelisiniz. Gerekli değişimi yaptıktan sonra Save settings and Exit . (kaydedip çıkış yapın). Aksi taktirde taktığınız XP cdsi açılışta aktif olacaktır kurulum tekrar başlayacaktır.

Mustafa Arslan
21-12-2008, 18:06   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
411 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

arkadasım git formatı attırdıgın yere soyle sikayetlerini hem 85 ytl alacaklar hemde bilgisayarında sorunların olacak ...  git soyle sistemimde donmalar oluyor hata raporları alıyorum surekli ...

sen hakkını ara ondan sonra ben de format atmada yardmcı olurum sana once  adamlara hesap sor Göz kırpma

Kapalı Hesap (76993)
23-12-2008, 20:09   |  #9  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1,382 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Yavv adam MAC OS X mi yükledi bilgisayara ne 85'i sakın gitmeyin bir daha o servise Beğenmedim
Adramiti'nin bahsettiği simulasyon bu sanırım indirip deneyebilirsiniz ancak ben denemedim


Son Düzenleme: Kapalı Hesap (41714) ~ 23 Aralık 2008 20:17
viking20
23-12-2008, 20:20   |  #10  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

http://www.resimliprogram.com/bi ... tilir/#comment-1470