Format Bile İşe Yaramadı

HPQ-User
24-06-2010, 11:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Serhat sormuş:
Daha önceden de mevcut olan, ancak attığım format ile bir süre (1 yıl kadar) idare eden bilgisayarım yine aynı sorunu ortaya çıkardı. Aslında yazılım olarak belirttim ancak sorun donanımda da olabilir. Ses takılıyor. Görüntü de ses ile uyumlu olarak takılıyor. Bu durum cd sürücüsüne bir cd koyduğumda daha da  belirgin... En önemlisi de a: sürücüsünden çıkan mekanik ses. Sanki sürücünün diski boşa dönüyormuş gibi, dönüşü sırasında "tık" diye bir ses çıkarıyor. A: sürücüsünün bağlantısını kesmeyi düşünüyorum. Son olarak, format atmama rağmen bir önceki format sürümümde d: sürücüm silinmişti. Yenisinde de yok. Bu sürücüyü nasıl geri getirebilirim? Teşekkürler.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Xp Pro Service Pack II, 512 Mb

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

enestalha
24-06-2010, 12:31   |  #2  
enestalha avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
198 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

internetten ses aygıtlarının driverlarının  son sürümünü aratıp indir. sürücü güncellemek  belki çözüm olabilir. ya da son zamanda yapılan bir sürücü güncelleme var da problen ondan sonra çıktıysa bu sürücüyü kaldırıp eski sürücüyü yüklemen yardımcı olabilir.
medya player olarak ne kullanıyorsun , farklı bir media player ile dene. örneğin vlc diye bir media player var. onu bir dene istersen. ses ile görüntünün aynı anda olması okuma hatasını akla getiriyor.
d sürücüsünü tekrar yüklemek için disk partition managerler var  bu programlardan birini internetten indirip çalıştırarak disk bölümlemesi yapabilirsin.  windows vista veya windows 7 kullanıyor olsaydın herhangi bir programa gerek kalmadan disk bölümlemesi yapabilirdin.