Format Hatası

sakiyan_bulbul
26-09-2013, 10:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Samsung NP-R620E Dizüstü bilgisayarım var. Dün formatlamak istedim. Flash disk ile formata başladım. 3 Adet bölüm gözüküyordu.

Bölümler
Recovery
Bölüm 1 - Birincil
Bölüm 2 - Sistem
Bilgisayarı komple sıfırlamak istedim ve bütün bölümleri sildim. Sonra yeni bir bölüm oluşturdum ve Windows'u oraya kurmaya çalıştım "Windows dosyaları genişletiliyor" yüklemesi bittiğinde hata veriyor. Ne yaptıysam olmadı.
Aldığım Bazı Hatalar
C:/Windows/winsxs/amd64_microsoft-windows-s..oxgames-minesweeper.......... Dosya dizini bozuk veya okunamaz durumda. Lütfen Chkdsk hizmet programını çalıştırın.

C:/Program Files/DVD Maker/Shared/Dvdstyles/BabyGirl dosya hizmet veya dizini, bozuk ve okunamaz durumda. Lütfen Chkdsk hizmet programını çalıştırın.

C:/Program Files(x86)/common files/system dosya hizmet veya dizini, bozuk ve okunamaz durumda. Lütfen Chkdsk hizmet programını çalıştırın.

C:/ProgramData/Microsoft/Assitance/client/1.0/en-US dosya hizmet veya dizini, bozuk ve okunamaz durumda. Lütfen Chkdsk hizmet programını çalıştırın.

C:/Windows/AppPatch/AppPatch64 dosya hizmet veya dizini, bozuk ve okunamaz durumda. Lütfen Chkdsk hizmet programını çalıştırın.

C:/Windows.old.000/windows/system32 dosya veya dizini, bozuk ve okunamaz durumda. Lütfen Chkdsk hizmet programını çalıştırın.

 Gibi hatalar veriyor. 

Denediğim yöntemler : Farklı ISO dosyaları, farklı Flash Disk, CD ve DVD. Sistem kurtarma seçenekleri kısmından Komut işlemine girip "chkdsk /r /f /i /c" Gibi komutların hepsini yazdım ancak Yönetici olmadığımdan izin alamıyorum ve bu işlemi de tam olarak gerçekleştiremiyorum. 

Sorun nedir? Neden kaynaklanır? Nasıl düzeltebilirim?

Sistem Bilgilerim
  • Windows 7 Ultimate 64-bit
  • AMD FX-8
  • AMD (ATI)
  • Google Chrome
  • - Kullanmıyorum -
  • 8 GB'dan fazla
  • Windows Phone
  • Android
alprazolam
26-09-2013, 11:50   |  #2  
alprazolam avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Merhaba,

Bazen recovery kısmını silmeden biçimlendirmeye geçtiğinde hata verir ama sen tamamen silmişsin iyide etmişsin zaten tam temiz kurulum yapılacaksa böyle olması lazım ben tecrübelerimden recovery kısmının bile virüsle dolduğunu gördüm

aldığın hatalar bozuk medya hataları yani  yüklemesini yapmak istediğin imaj dosyalarının sağlam olmadığı yada

oluşturmaya çalıştığın bootable medyaların başarısız olduğunu gösterir

Benim tavsiyem çalıştığına emin olduğun bir dvd yada usb bul gene olmassa eğer imkanın varsa hdd yi pc den çıkar ve

başka pc ye tak yüklemesini yaptıktan sonra kendi dizüstü bilgisayarına geri takabilirsin zor bir işlem değil

Kolay gelsin.

sakiyan_bulbul
26-09-2013, 13:37   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2011

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Birkaç sorum olacak tavsiyeleriniz hakkında. Masaüstü bilgisayarım var. Laptop'un Harddiskini masaüstü bilgisayarıma bağlayıp nasıl işletim sistemi kurabilirim? Bağlantı yapmasını biliyorum.

LostDream1333
26-09-2013, 16:21   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2013

yüklemeye çalıştığın yazılımdan kaynakli bir problemde olabilir, senin laptobun orj. yazılımı mı o yüklemeye çalıştığın windows? Eğer değil ise başka bir yazılmı kurmayı dene, ben yazılım kaynaklı olabileceğini düşünmekteyim kolay gelsin..

murat5038
26-09-2013, 17:30   |  #5  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Konuda belirtilen sorunlar virüs+Bozuk medya kaynaklı. İndirdiğiniz iso MD5 kontrolü yapıp sağlam ise iso yazım araçları ile yazdırın ve boot edip tekrar deneyin. 2. sorunuz ise leptop hdd ile masaüstü hdd arasında format olarak bir değişiklik yoktur masaüstüne nasıl format atıyorsan ona da öyle atabilirsin yanlız başka bilgisayarda format atmak sağlıklı değil kullanılacak sistemde atılması daha iyi.

padisah
26-09-2013, 17:35   |  #6  
padisah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 178
2,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2013

Recovery ile format atacaksın orayı silerek hayatının hatasını yaptın elindeki sağlam ve orijinal kurulum dosyarını sildin ve şimdi tekrar yükletmen gerekecek.
Laptop'un üretici firmasıyla temasa geçip olayı anlat onlar recovery partition'u tekrar yükler bir daha da bilmediğin şeyleri karıştımamanı öneririm.