Format Sırasında D yi sildim ve artık yok.:)

ClownDemon
14-05-2010, 10:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

bir kaç gun once virüsden dolayı pcme C ve D olmak üzere tamamen format attım ve virüsden kurtuldum ancak suanda yerel disk D yok ... Bigisayarıma gelip yönet diyorum daha sonra disk yönetimi diyorum normalde ayrılmamıs bölüm yazar oraya sag tık yapıcna  yeni bölüm gelmesi lazım ama bende gelmiyor:)
yorum ve yardımlarınzıı beklıyorum

metallcii
14-05-2010, 10:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
144 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

Tekrar Format Atacaksın Ve ÖnKurulumdayken Diski İstediğin Gibi bölersin ,

Banned
14-05-2010, 11:15   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Dik bölümleme toplonuzu merak ettim imkanınız varsa resmini koyabilirmisiniz ? Sorunuza gelince windows 7 bazan D diskine formattan sonra harf atamayıp bu sebeblede kullanıma açmamaktadır.  Eğer windows 7 kurduysanız bahsi geçen gölüm zaten zaten bir bölüm halinde olduğundan yeni bölüm seçeneği gelmiyordur. Oysa sağ tıklayıp yeni harf ata deseniz ve harf atasanız hemen kullanıma açılacaktır ve verilerinize erişebileceksiniz. Umarım sorununuzun sebebi formattan sonra harf atanmamasıdırda veri kurtarmayla uğraşmazsınız.

Eğer kurtarma yapmak zorunda kalırsanız öncelikle D diskinizdeki verileri kurtarabilmeniz için yapacağınız ilk adım eski bölümleme taplosunu bularak ayrılma noktalarından yeni bölümler oluşturmak. Bu nedenle tavsiyem hem harddiske yeni veriler yazılmasını engellemek hemde yapacağınız işlemleri yapabilmek için harddiski kendi bilgisayarınızdan sökün ve başka bilgisayara ikincil olarak takın. O bilgisayara partition recovery yazılımını kurarak taktığınız harddiski taratın ve ayrılma yerlerini bulun. Sonrasında harddiski kople silerek bu ayrılma yerlerinden yeni birimler (eski C ve D disklerini) oluşturun. Sonrasında easyrecovery gibi bir yazılımla oluşturduğunuz bu disklerdeki kayıp verileri taratın. Muhtemelen yei veri yazılmadıysa silinen verilerinizin tamamına sorunsuz şekilde ulaşıp kurtarabilirsiniz. Ben size kısaca yol gösterdim. Buları uygulamadan önce nasıl yapacağınızı nette iyice araştırıp geniş bilgiye sahip olursanız hata yapma olasılığınızı azaltır verilerinizi kurtarma olasılığınızı yükseltirsiniz.

Kapalı Hesap (135391)
14-05-2010, 12:41   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
2,758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Benim bildiğim XP de Formatsız bölme olayı yok. Ancak 3. parti yazılımlar ne kadar başarılıdır bilemem , bazı forumlarda kötü sonuçlar çıkabileceği yazıyor.

Ama Win7 ve Vista da var bu özellik.