FORTİ NET HAKKINDA YARDIM

toni
13-12-2007, 09:24   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Intel Pentium 4 2.8 HT
1 GB
120 GB Seagate Barracuda
19" Samsung TFT
Arkadaşlar şirketimiz de 35 bilgisayar var bunalar server ile birbirine bağlı  fortinet diye bir yazılım alındı ana bilgisayara kuruldu  ve bazı sitelere  yasak geldi giremiyoruz bazı arkaşlar bilgisayarları  istediği her yere girebiliyor.Benim sormak istediğim şey  bizim formlarda eklenen resim veya linklerin  açılmaması  forti net denen şeyin bunada engel koyması bu  programın hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum . sürekli blog görmek istemiyorum

black_flood
13-12-2007, 16:51   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

arkadaşım tonla yazılım var bu iş için hepside birbirinden farklı özelliğe sahiptir aynı bunun filtreleme özelliğide isme yada site adresinin yanın içeriğindeki resim v.b dosyalarıda okuyabilen bir yazılımsa vede güvenlik seviyesi standart değilde bir üst seviye yapıldıysa bunları yapması normal ama her makinada olmuyor dediğine göre yazılımda ayrıca server üzerinden kullanıcı bazlı yönetime imkan olduğunuda anlatıyor dediklerin sistem adminleri dışındakilerin uğraşması sakıncalı olduğu için dah fazla detay veremiyorum sonra her önüne gelen kurcalayıp bizden aldığı bazı bilgileri uygulayarak sistem yapısını bozuyor.ben sana onun nasıl geçici olarak devre dışı bırakılacağını söylesem yapacağına eminim ama yapıncada sistem yöneticisinin bunu farkedip sana başka yaptırımlar getireceğinide unutma.bu yüzden admine söyleyip hak sınırlamalarında bazı istisnalar istediğini belirt uygun görürse zaten açacaktır.

toni
24-12-2007, 09:20   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

İlginiz için teşekkür ederim . Bende fark edilsin istiyorum bana anlatırsanız cok sevinirim. Kişi özel hayata saldırı olarak görüyorum bu konuyu  yani istediği kişlere serbest bazılarına yasak bu olay ego tatmini gibi oldu bizim hangi sitelere ne yazdığımıza bile karışır oldu hatta en çok girdiğimiz siteleri engelleme yoluna girdi ben bu olayı kurtuluş mucadelesi gibi görüyorum bazılarıda bazı şeyleri yapar anlamında cevap neiteliği olmasını istiyorum bana bu kanuda yardımcı olursanız cok  sevinicem .

black_flood
24-12-2007, 11:56   |  #4  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

al sana çok basit bir çözüm eğer isa server üzerinden nete çıkış yapılmıyor ise sanal pc kurarak istediğin gib at koşturabilirsin ister adulta gir istersen networkü komple yok et. bu en basidi ve daha birçok alternatif var gerisi sana kalmış madem bu kadar istiyorsun kır geç yazılımın canına oku ama far edilince benim yaptığım katı kurallardan yiyeceğinide belirtirim kesinliklen 4 site dışına çıkış banı olacak bunun haricinde en ufak sistem ayarlarında değişim yapamayacaksın sürekli admine bilgi gönderecek sistem hem gsm ile hemde serverde loglanabilecek bu şekilde patrona neden katı davrandığını kanıtlama şansı olacak.hiçbir yazılım yükleyip kaldıramayacaksın işi aşırıya taşırsanda explorer denen bileşen ve  diğer bileşenler tamamen kaldırılacak sadece otamasyon yazılımları ve ofis kullanabileceksin. eğer bu denli kısıtlamalar ile hayatını zindan edip isyan etmek istiyorsan dediğimi yapabilirsin ve bu sanal pc kolay kolay yakalanabilecek birşey değil sadece server 2008 ve sonraki sistem yapısında loglanabilmekte 2003'te yardımcı uygulamalar olmassa bulunamıyor.

toni
24-12-2007, 16:10   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Yani bir an senin engellediğini düşündüm :) bana klonlamı diyorsun bilgisayarı .valla  karanlık günleri tercih ederim  çünkü hiçbir yere girmemek daha iyidir.tuzsuz çorba olurmu  yada susuz çiçek yetişmez ... sonu kadar savaş açtım  gerekirse sisitemi çökerticem  yalakalara bir çift lafım olmuş olcak.Patronla benim işim yok  lafım ona yalakalık yapıp bişeyler yapıyormuş gibi davranan kişlere ders olucak ilgin için teşekkür  arkadaşım .bugun klon yapıcam bakalım