Forum Nedir & Nasıl Kullanılır?

zobAn
09-03-2010, 19:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2010

Ansiklopedik Tanım :

isim, tarih (fo'rum) Latince1 . Eski Romalılar zamanında, Roma'da ve diğer şehirlerde kamu işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan.

2 . Toplu tartışma.

3 . Bazı sorunların görüşülerek karara bağlandığı genel toplantı.

4 . mecaz Tartışma alanı:
"Basın, uygar ulusların forumudur." .

Eski Avrupa kentlerinin birçoğunun merkezinde bir pazaryeri vardır. Burası yalnızca pazar kurulan bir alan değildir. Çevresinde dükkânlar ve işyerleri bulunan, törenlerin ve siyasal toplantıların yapıldığı ve halkın bir araya gelerek söyleştiği bir yerdir. Eski Roma kentlerinin merkezinde de böyle alanlar bulunurdu. Bunların Latince adı forum'du. Forumlar, Eski Yunanistan'da agora denen pazaryerlerinden esinlenerek yapılmıştır.

Roma kentindeki forum, pazar ve alışveriş merkezi olarak kullanılan, siyasal ve genel amaçlı toplantıların yapıldığı kalabalık ve oldukça işlek bir yerdi. Oval biçimdeki forum, mahkemeler ve tapınaklar gibi kamu yapıları ile çevrelenmişti. Yüksek sütunları ve görkemli girişi ile saygı uyandırırdı.

Roma'nın en eski ve en ünlü forumu, Roma kentinin üzerine kurulduğu yedi tepeden ikisinin, Palatium ve Capitolium (Capitolino) tepeleri arasına kurulmuş Roma Forumu'dur. Çok geniş bir alana yayılmış olan bu forumda ilk başlarda gladyatör dövüşleri ve spor karşılaşmaları yapılırdı. Roma'nın imparatorluk döneminde ise daha çok gösteri ve törenler için kullanıldı. Bir köşesinde açık hava toplantılarına ayrılmış özel bir yer, başka bir köşesinde ise konuşmacılar için konmuş yüksek bir kürsü olurdu. Forumun çevresinde, senato binası, mahkemeler ve Roma tanrıları için yapılmış tapınaklar gibi önemli yapılar ile çeşitli dükkânlar ve daha küçük yapılar vardı. Foruma, büyük kemerli geçitlerden girilir ve çevrede birçok heykel bulunurdu.

İmparatorluk döneminde Roma büyüdükçe, bir forum yetersiz kaldı ve kentte başka forumlar da yapıldı. Pompei gibi büyük kentlerde de Roma İmparatorluğu döneminden kalma birçok forum kalıntısı bulunmuş ve bir bölümü onarılmıştır. Eğer bir gün İtalya'ya gidecek olursanız, burada 2.000 yıl önce yaşayan insanların alışveriş ettikleri, konuşup, tartıştıkları yerlerde dolaşabilirsiniz .


Şimdi İnternette Forum nedir ona bir bakalım;

5 dakika gezerseniz Forum'un ne olduğunu anlarsınız. Atla deve değildir.  Yani ne Forum atla deve bir şeydir, ne de DK Forum^dan başka birşeydir. Abartmaya gerek yok. 5 dakika ayıramayacaklar için gene de bir bilgi veriyim. Forum, bizim konumuzda web forumu dediğimiz şey, insanların açtığı bir başlık, (başlığın içeriği forumdan foruma değişebilir), ve diğer insanların bu başlığın altına yazdığı mesajlardan ibarettir, (mesajların içeriği de başlıktan başlığa değişebilir).
Web forumlarında insanlar genel olarak birbirlerini tanımazlar, yani karşınızdaki sizden 40 yaş büyük, 12 yaşında, Bill Gates, ve ya hayatında forumun alakalı olduğu konuyla ilgilenmemiş biri olabilir. Forumlardaki bu anonim yapı çok önemli bir davranma şekli gerekliliğini beraberinde getirir. Karşınızdaki insanın duygularına hitap etmeye çalışmak, ve siz eğer karşıdaki duygularına hitap edilmeye çalışan insansanız, duygularınıza hitap edilmesine izin vermeniz, gereksiz ve gereksiz olduğu kadar da anlamsız bir çabadır. Gene de bu gibi durumlar için forumlarda bir kaç yönetici bulunur. Yani eğer katıldığınız forum, "hadi birbirimizi gömelim" ve ya "kim daha önce pes edip kaçacak" forumu değilse, başlığı ve ya forumun temasını bir yana bırakıp, karşınızdaki insanın şahsıyla, duygularıyla, onun insancıl yönleriyle oynamaya çalışmak ve ya demin de dediğim gibi siz karşıdaki insansanız bunu yapmaya çalışana zemin hazırlamanız, ona izin vermeniz tek kelimeyle saçmalıktır. Hele ki bu gibi saçmalıklar ardından foruma küsmek, foruma tavır almak, o forumun anti-destekleyicisi olmak gibi davranışlar saçmalığın önde gidenidir.
Bir forumun, bir başlığında genellikle doğru bir tanedir. Ve siz kendi bildiğiniz doğruyu söylersiniz isterseniz, bunu da yapmanız için maksimum iki mesaj yeterlidir, "doğrusu şudur" ve "ben demiştim" gibi. Buna kontra çıkış olabilir başka üyeler tarafından, o zaman da neden doğru olduğunu anlatırsınız. Bu da aynen tek doğru gibi maksimum iki cevaptan oluşabilir "şu sebeple benim dediğim doğrudur" ve " ben demiştim" gibi. Daha sonra doğru bildiğiniz şeyin sebeplerinin de sebeplerini ve onunda sebeplerini anlatabilirsiniz ve bunlarda maksimum ikişer mesajdan oluşabilir. Bu tarz başlıklarda forumların en zevkli en heyecanlı başlıkları olurki, bizim istediğimizde budur.
Eğer siz bu formatı kişiselleştirip (kim olursanız olun) gerçek hayatta alacağınız türde davranışlar gösterirseniz, mesela sinirlenip bunu belli ederseniz, aaa yeter ya ne biçim insansınız siz deyip forumu terkederseniz, bir cevaba üzülürseniz, bir soruya yanlış cevap verdim diye hayata küserseniz yaratabileceğiniz en güçlü etki "komik olmak" olur.
Ne yazıkı ki henüz forum yazılımcıları tarafından, internet kullanıcılarını silah zoruyla forumlara üye etme, ve ya silah zoruyla başlıklara cevap yazmaya azmettirme gibi bir özellik geliştirilemedi. ( ne yazıkki diyorum, zira arada gerek duyuyoruz) Bu sebeple, ve yukarda bahsettiğim bazı sebeplerle, hoşunuza gitmeyen tavırlar hisettiğiniz bir başlığa cevap yazmama özgürlüğünüz, ve bunu da kimseye hesap vermeden yapma özgürlüğünüz var. Üye olmamakta da serbestsiniz ne yazıkki.
Ama unutmayın, forumlar hayatın gerçeği değiller. Bu kadar ciddiye almayın. Forumlardan zevk alan (benim gibi) arkadaşlar dışındakiler sorunlarını halledip gidebilirler, Forumcu arkadaşlar da özgürce ve sınırsızca yazabilirler ama hayat memat meselesi yapmadan. Nihayetinde sizlerden kilometrelerce uzaklıktaki bir sunucuuda maksimum 3-4 GB bir disk alanı ve alan adından ibaret bir şeydir bu forum. Hep birlikte bunu kullanışlı bir şekle sokabiliyorsak ne mutlu bize, diğer meseleleri fazla kafamıza takmayalım.
Forum kullanıcılarla vardır, siz yoksanız forumda yoktur. Bu kadar basit.
Sevgiler
Bir Forumun Tanımı ;

Öncelikle forumun ne olduğu tanımını yapmak gerekir, İnternet’te saçma sapan tanımlamalar olmasına rağmen biz mantıklı davranıp aklı başında insanlar olarak şöyle bir tanım yapabiliriz ; Forum (lar) kişilerin bilgilerini paylaştıkları, bir-birleri ile çeşitli paylaşımlarda bulundukları Online bir ortamdır. Bu ortamda paylaşılan bilgiler, belgeler insanların faydalanabiliceği ve çevreye zarar vermeyen nitelikte olmalıdır. Forum belli bir siyasi görüş taşımadığı müddetçe siyasi görüş belirtmek doğru olmayabilir, veyahut siyasi yorumlar yapıp kafa bulandırmak doğru olmayabilir. Bu yüzden bir Forum’ u her çeşit insanın (sinirli, deli, psikopat, aklı başında, zeki, Türk, Arap, …) ziyaret edilebilineceğini düşünüp mesajlarımızı ona göre atılmalıdır.

Forumun tanımını yaptık şimdide forumlarda bulunan elemanların tanımlarını yapalım.

Yönetici (Admin) Nedir ? ;
Forum yönetici forumlardaki en yüksek yetki seviyesine sahip kişidir. Default olarak bir forum yöneticisi forumlardaki herhangi bir iş için tüm yetkilere sahiptir. Bu işler; postaları moderating, üyeleri onaylamak, yeni forumlar oluşturmak vs.... Forum yöneticileri Forum-Yönetici grubundadır.

Moderatör Nedir? ;
Forum moderatörü forumlardaki en yüksek ikinci yetki seviyesine sahip kişidir. Default olarak bir moderatör bir forumdaki veya bir forum grubundaki bazı görevleri yerine getirebilir. Bu görevler; postaları onaylamak, postaları taşımak, postaları silmek, postaları düzenlemek veya kullanıcıları yasaklamayı içerir. Eğer bir forumda herhangi bir sorun yaşıyorsanız, bu sorun için en iyi başlangıç yeri bir moderatördür. Forum yöneticileri tarafından moderatörler çeşitli gruplara atanabilirler.

Üye Nedir ? ;
Forumda mesaj atan kişilerdir. Üye; forum kurallarını okuyup kabul eden kişilerdir. Forum kurallarını ihlal eden kendini üyeden saymasın.
Tanımlar bitti, şimdide forumun kullanılmasına sıra geldi. Madde madde ele alarak ilerleyeceğim.

Forumda yüksek sesle konuşulmamalıdır !:)

Forumda yüksek sesle konuşulmamalıdır, yoksa yanımızdaki üyeleri rahatsız ederiz, ‘yüksek ses’ ten kastım; rahatsız edici, onur kırıcı ve başkalarının düşünce ve inançlarına saygı duymadan başlık açmak ve mesaj yazmaktır. Böyle yaparak hem karşıdaki insana zarar verir hem de forumu fraksiyonlara ayırtıp bir-birine düşürebilirsiniz. İnsan hassas çizgilerle yaşar ve öğrenir, Forumlar insanların araştırıp öğrenebileceği kaynaklar olup, paylaşmak istediği fikirleri seviyeli bir şekilde ortaya koyacağı yerler olmalıdır. Yüksek sesle konuşmanın bir diğer örneği de büyük harflerle yazmaktır ki yine çirkin bir harekettir.

Forumda saygılı davranılmalıdır !
Forumlarda her üyeye saygılı davranmalı ve ona göre açılan başlıklara (mesajlara) cevap verilmelidir, unutmamak gerekir ki bir kullanıcı ismi altında yazı yazan kişi sizin babanız yaşında olabilir. Yada çocuğunuz yaşında olabilir. Adab-ı muaşeret kuralları çerçevesinde hareket edilmelidir.

Forumda bilgi paylaşılmalıdır !
Forumda bilgi paylaşılmalıdır, Internet’in kuruluş amacıda budur, Paylaşmak ! Yalnız, alıntı yapıp bunu kendisinin ürünü gibi göstermek çirkin bir harekettir en azından üstadlar arasında böyle görülecektir. Arama yapmadan yeni konu açılmamalıdır. Google ‘tesadüfen kuruldu’ diye mi düşünüyorsunuz ? Ben olsam öyle düşünmezdim. Tesadüf diye bir şey yoktur. Sizin görmeniz ve öğrenmek istediğiniz bir şeyler olduğunda daha çabuk ulaşasanız diye Google vardır.

Forumda kavga edilmemelidir
Kavga edilerek ne zaman iyi bir şey elde edilebilmiş ? Azeri Türkçe’sinde ‘kavga’ ‘savaş’ demek. Savaşarak hiçbir yere varılamayacağı gibi kötü söz kullanarak ta hiçbir yere varılamaz. İnsanoğlu tarih boyunca bir-biriyle kavga etmiş ama hiçbir zaman iki taraf kazanamamıştır. Eğer ki kavgayı iki tarafta kazanacaksa, hiç boş durmayın yiyin bir-birinizi. 

Forumda Boş Konuşulmamalıdır !
Gevezeliğin lüzumu yoktur..bir mesaj için 10 teşekkür değil 1-2 teşekkür yeterlidir.. Konular geyiğe sarmamalıdır.Hiç teşekkür etmeyin yada tebrik etmeyin demiyoruz, en azından teşekkür sebebinizi yazacak zahmeti ve nezaketi gösteriniz. Üyeler aralarındaki sorunları pm (kişisel mesaj) yada e-mail yoluyla halletmelidir. Forumun ortasında karşılıklı mIRC yada Msn tarzı sohbetler yapılmamalıdır. Dini konularda herkes birbirine saygı göstermelidir Gerçek önümüzdedir zaten hiç kimsenin başka kimselerin inançlarını inkar etmesi zaten cehalet gösterisinden başka bir şey değildir.

İmla Kuralları, Türkçe’ye özen gösterilmelidir !
Türkçe yazım,imla kurallarına en iyi şekilde uyulmalıdır. Biz bu yazıyı Türkçe yazan ve karşılıklı Türkçe anlaşan kişiler için hazırladık. Ve elimizden geldiğince özen gösterdik çünkü, yabancı boyunduruk altında olmak ile Yabancı dillere özenmek arasında hiçbir fark yoktur. En azından Türkçe’nin 2-3 bin yıllık geçmişi olduğunu hatırlamanız size özen göstermeniz için yeterli kararlılığı verecektir. Dünyadaki nâdir dillerden birisini kullandığınızı unutmayınız. Ve eğer bir forumda itibar görmek ve üstâdlar tarafından fark edilmek istiyorsanız, yazım yanlışlarınızı azaltmanız, minimize etmeniz gerekmektedir.

Forumda Açacağınız Konunun Yeri !
Forumda açacağınız konular başlıklar altında toplanmıştır(bir çok forumda öyledir).Bu başlıklar Forumlarda istenilen bilgiye kolayca ulaşmak için oluşturulmuştur.. Konuyu uygun yerde açarsanız insanlar aradıkları bilgiye daha çabuk ulaşabiliceklerdir. Ve sizin paylaşımınızda daha fazla kişiye ulaşabilicektir. [kaynak ]


FORUM TARTIŞMA BİLGİLENDİRME AMAÇLI KURULMUŞ OLAN PLATFORM'dur.

Örneğin : Üniversitelerde verilen brifinglerde, konuk kişi bilgili olup karşısındaki öğrencilerinin sorularına maruz kalmaktadır. Oradaki amaç ile forumdaki amaç aynıdır. Öne sürülen bir konuyu, yüzlerce kişiye açık olan alanında tartışmaktır. Görmekteyimki şu günlerde forumlar içerisinde eklentiler de dahil olmak üzere kullanıcıların açtığı başlıkları yarım yamalak bir şekile okuyup geçen insanlar var,

Örnek: "Seçim" konusunu ele alıp onunla ilgili bir başlık oluşturduğumuzda altında öğrenme ve o konunun gerçek anlamına kavuşabilene kadar tartışmak isteriz. Lakin bu konu ve konular bilgilendirme amacından çıkıp

örnek : "paylaşım için teşekkürler" - "teşekkür elinize sağlık" - "emeğinize sağlık" şeklinde bir sürü gereksiz ve okunmadan geçen bir cevap türü olup çıkıyor.

Forum nedir?
Öncelikle bunu öğrenelim.
Forum Internet ortamında kurulmuş olan tartışma platform'udur.

Kurulumdan sonra Kullanıcılar Yeni bir konu başlığı açarak. Açtıkları konu başlığına diğer kullanıcılar yorumlarını (cevaplarını) yazarak fikirlerini öne sürerler.

Halkça bilinen bir konuyu öne sürebilir, Bunu başlık haline getirip forumlardaki kullanıcıların görüşlerini öğrenebilirsiniz.

Bilmediğiniz ve merak ettiğiniz soru ve sorunlarınızı bu platformlarda sorabilir cevap alabilirsiniz.

Bu konuyada bir örnek verdikden sonra makaleyi sona erdiriyorum. Açılan bir konuya örnek veriyorum...

Örnek : peynir nedir,
diye bir başlık açılmış ise ve bu başlıkda peynir'in ne olduğunu anlatıyor ise,

Ben bu konuya teşekkür etmem. araştırırım bulurum öğrenirim okurum ve gelir peynir adlı başlığın altında eğer yoksa Peynir Nasıl Yapılır'ı kullanıcılara açıklarım, teşekkür etmek, emeğine sağlık demek, onu memnun edici sözlerde bulunmak forum kullanmak değildir.
Forum kullanmak, Açılan herhangi bir başlığa Bildiğinizi eklemektir.

Okuduğunuz dinlediğiniz için siz kullanıcılara teşekkürler ederim, Konu hakkında yorum yapabilir. Sizlerde forumla ilgili bildiğiniz şeyleri açıklaya bilirsiniz "çok güzel paylaşım elinize sağlık"
demeden tabi ki. [kaynak ]
 
 


İletilerin Silinme nedenleri

Binbir zorlukla yazdığınız iletilerinizin silinmesini istemiyorsanız, sizin için hazırladığımız bu rehberi dikkatle okuyarak gerekli kazanımları edinin. Bu bölümde hatalı ileti için bir çok örnek vereceğiz. Tabiki bu verdiğimiz örneklerin dışında kapsadığımız bir çok alan vardır ama bu örnekler ana teşkil edeceklerdir. Hatalı ileti ve doğru ileti örneklerinide size göstereceğiz. Unutmayın bunları okumak sizin yararınıza ve size emeğinizin karşılığını alması açısından yön gösterici olacaktır.
 
1) Hakaret

Forumlarda en sık karşılaşılan ve en yanlış anlaşılan silinme nedenlerindendir. Burada neredeyse en önemli unsur kullandığımız üsluptur.

Şimdi örnekleri beraberce inceleyelim. Aşağıda vereceğim örneklerde kullanıcı isimleri hayal ürünüdür:

a) Genel hakaret

--> Satılmış Herif (HATALI) / Ülke çıkarlarına hizmet etmediğini düşündüğüm adam (DOĞRU)

--> Ciğeri beş para etmez Adam... (HATALI) / Yarardan çok zararı bulunan Adam (DOĞRU)

--> Amerikan uşağı / yalakası (HATALI) / Amerikan çıkarlarına hizmet ettiğini düşündüğüm kişi (DOĞRU) (Dikkat edin, ikinci mesajda suçlama / iftiradan ziyade fikir belirtme var)

--> Hırsız(HATALI) / Bu kişinin haksız kazanç sağladığı görüşündeyim. (Tabi, mahkeme tarafından resmen hırsız olduğu karara bağlanmışsa durum değişir.)

--> Sizin gibi nazi beyinliler... Sizin gibi faşistler...

Kişi kendi, açık açık "Ben faşistim" demedikçe, kimseye faşist diyemezsiniz. Faşizm sonuç itibariyle 2. dünya savaşı sonrası suçluluğu kabul edilmiş bir ideolojidir. Bu kelimeyi söylemek size tuhaf gelebilecek olsa da bir hakarettir.

Unutmayın, her düşüncenin uygun bir şekilde hitap edilebileceği bir üslup mutlaka vardır. Mühim olan doğru üslubu seçebilmektir.

Toplu hakaret

İnsanları ırklarına, konuştukları dillere, dinlerine / inançlarına, vb. özelliklere göre genelleyip hakaret etmek bu başlık altındadır.

--> Araplar pis bir toplumdur |HATALI| (Bu mesaj silinir)

--> Kimi Araplarda temizlik anlayışı gelişmemiştir |DOĞRU ÜSLUP| (Bu mesaj silinemez)

--> Yunanlılar Korkak bir millettir |HATALI (Bu mesaj silinir)

--- Kimi Yunanlılar bu olaydan korkmuşlardır |DOĞRU ÜSLUP (Bu mesaj silinmez)

2) Nezaket kuralları

Turkish-Media.Com sıradan bir board değildir, bir
düşünce, paylaşım, birliktelik platformudur. Konuşurken her kim olursak olalım hepimiz insanlara
nazik bir biçimde hitap etmeliyiz.

cool.gif İnsanlara İsimleriyle hitap ederken:

Forum dışındaki kişilerden bahsederken de riayet etmemiz gereken asgari nezaket kuralları vardır.

× -> Tayyip ülkeyi kötü yönetiyor. | HATALI | (Bu mesaj silinir)

Doğru Hitabet:

? ? ? ? * İsim + Soyisim = Tayyip Erdoğan bir Kasımpaşalıdır.

? ? ? ? * Yalnızca Soyisim = Baykal bence yanlış bir davranışta bulundu.

? ? ? ? * Sayın + İsim = Sayın Ali Müfit eskiden Belediye başkanıydı.

a) Rumuzlarıyla Hitap: Forum Üyelerine hitap ederken kullanıcı isimleri birer "rumuz" olduğundan ötürü Yalnızca kullanıcı adlarıyla hitap edebilirsiniz. Ama yine de "Sayın ...." ya da "Sevgili .." şeklinde hitap etmenizi tercih ederiz. "Sayın Impossible" & "Sevgili mpossible" gibi.


? ? ? ? * "Ne diyorsun ulan!"

? ? ? ? * "Sen kim oluyorsun be!"

? ? ? ? * "Herif ..."

gibi nezaket dışı hitaplar ve

? ? ? ? * "Hey Adamım, sen kendini ne sanıyorsun!" tarzı Amerikan filmlerinden fırlamış gibi duran fantastik ifadeler de mesajların silinme nedenidir.

3) Yasalara Aykırı olması:
Bu konunun kapsamı biraz geniş doğrusu. Yasalarca suç kapsamında olan tüm ifadeler ve mesajlar bu kapsamda değerlendirilir. Buna Korsan yazılım ve Telif hakkı bulunan Mp3'leri yayınlamak ya da adreslerini vermek de dahildir.

4) Konuyla İlgisiz, konuyu dağıtan
Konuların sağlıklı şekilde işlenebilmesi, uygun bir tartışma ortamının yeşerebilmesi için de konuların ilgisiz ve gereksiz mesajlardan arındırılması gereklidir. Bu silinme nedeninin de işlevi tam olarak budur.

5) Hep Büyük karakterlerle Tartışma esnasında; gerek okurları, gerekse üyeleri; okurken rahatsız edebilecek tarzda hep büyük karakterlerle, büyük harflerle dikkat dağıtan mesajlar da silinme sebebidir.

6) Kopyala - Yapıştır yaparak uzun yazılar göndermek
Forumumuz bir bilgi ansiklopedisinden ziyade tartışma ortamıdır. Dolayısıyla sizin kendi fikirlerinizi kendi ifadelerinizle aktarmanız beklenmektedir. Üstelik uzun kopyala-yapıştırlar hem forumu gereksiz olarak şişirmekte hem de sayfa açılış hızlarını düşürmektedir. Bu tür mesajlar silinir.
Kabul gören yaklaşım, gönderilmek istenen metnin ilk birkaç cümlesinin veya sizce ana fikri olan kısmının alınıp metnin devamı için ilgili kaynak belirtmenizdir. Eğer bu kaynak Devlet Kurumları ise direk olarak link verebilirsiniz. Bunun dışındaki kaynaklara link veremezsiniz. Sadece kaynak ismini belirtmek zorundasınız.

7) Alıntı olduğu halde kaynağı belirtilmeyen yazılar
Hem orjinal mesajı yazan kişinin emeğine saygı, hem ortaya koyduğunuz bilginin güvenilirliği hem de mesajı yazanın siz olmadığınızın vurgulanması açısından bu silinme sebebi geçerlidir. Kaynağını bilmediğiniz yazıları arama motorlarından aratıp kaynaklarını bulabilirsiniz. Tabi bunlar, fıkra ya da benzeri anonim eserler için geçerli değildir. Kaynak belirtirken link eklemek kesinlikle yasaktır. Sadece kaynak ismi girmek zorundasınız.

8) Devamlı olarak site reklamı yapmak
Devamlı olarak site reklamı yapmak veya alıntıların altına isim yerine site linki eklemek. Böyle durumlarda uyarı yapılmadan link silinir ve üye yasaklanır.

9) Yanlış dizinlerde postalanan bütün iletiler ve başlıklar haber verilmeden doğru dizine taşınırlar. Bu tamamen kullanıcının sorumluluğunda olan bir durumdur... Site size taşınan başlık veya ileti bilgisi vermek zorunda değildir.

10) Devamlı yanlış dizinlerde postalama yaparsanız uyarısız olarak yasaklanma durumunda kalırsınız.

11) Özel mesaj yolu ile yapılan tartışmaları veya atışmaları foruma taşımak bütün yazılarınızın silinmesine yol açar. Özellikle küfürlü yazıları foruma taşırsanız yasaklanırsınız ve bütün iletileriniz silinir (Size yapılan bir hakaret veya yanlış varsa forum yönetimine başvurmanız gerekmektedir, foruma taşımak değil). En kolay yol gelen ÖM (Özel Mesajı) Admin'e yönlendirmenizdir... Gereği yapılacaktır...
Alıntıdır.

alice liddell
21-10-2014, 18:33   |  #2  
alice liddell avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2014

ben nasıl konu başlığı açıldığını bulamadım :((