Fujitsu hiç kapanmayan PC yaptı

CHIP Online
13-03-2014, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CEBIT 2014'te tanıtılan bu özel PC'yi kapatmanıza asla gerek kalmayacak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/fuj ... pc-yapti_45913.html

Resimlerle: 40 sıra dışı PC kasası!

Fujitsu, CEBIT 2014'te tanıttığı Esprimo X923 modeli All in One modeli PC ile büyük ilgi topladı. Çok düşük enerji ihtiyacı ile çalışan PC, bu özelliği sayesinde, kapatılmaya ihtiyaç duymadan uzun süre çalışmaya devam ediyor.


Normalde PC'ler, belli bir süre çalışmadıklarında, enerji tasarrufu için uyku moduna girerken Esprimo X923'ler son derece düşük enerji tüketimleri nedeniyle uyku moduna girmeden, aralıksız çalışmaya devam edebiliyorlar. Bu da özellikle iş dünyasında talep edilen sürekli çalışır haldeki bilgisayarlar ihtiyacına cevap veriyor.


Uyku moduna geçen PC'lerde çeşitli yazılım çakışmaları, donmalar gibi sorunlar yaşanabiliyor ve bu da para ve emek kaybına neden olabiliyor.


Fujitsu bu yeni PC'lere Low Power Active Mode (LPAM) adını verdiği yeni bir özellik eklemiş. Bu modda çok enerji tüketen tarayıcılar veya yazılımlar çalışmadıkları sürede geri planda enerji yemeden bekliyorlar ancak Windows 8.1 uyku moduna geçmeden çalışmaya devam ediyor. Bu modda PC sadece 5 Watt enerji tüketiyor. Bu da standart bekleme modundaki 9.1 Watt'tan daha iyi bir rakam. Ancak elbette uyku modundaki 1.6 Watt kadar iyi bir rakam değil.


23 inç Full HD ekran ile gelen All in One PC, Intel Core i3, i5 ve i7 seçeneklerine sahip. 16 GB RAM' ile gelen PC'lerin Windows 7 veya Windows 8.1 seçenekleri de bulunuyor. Ayrıca dokunmatik ekran özelliği de var. Yeni PC'nin fiyatları ise şimdilik açıklanmış değil.

Tüm Konu: Fujitsu hiç kapanmayan PC yaptı

Resimlerle: 40 sıra dışı PC kasası!

Kaynak: www.chip.com.tr