FullView Ekranlı Honor 9 Lite'ın avantaji neler?

ofarukdoan
21-03-2018, 21:02   |  #1  
ofarukdoan avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2016

Son yıllarda telefon kamerası sektöründeki liderlerden birisi Honor, 2014 yılında Honor 6 Plus'ın biyonik çift kamerasından Honor View 10'un yapay zekâlı çift kamerasına varana kadar, telefon kamerası alanında çok önemli işler yaptı. Honor, yakın zamanda ilk dört kameralı telefon olan Honor 9 Lite’ı piyasaya sürdü.

Honor 9 Lite, Honor'un bu serisi boyunca kullandığı çift taraflı 2.5D cam tasarımını benimser ancak önceki modelden farklı olarak, Honor 9 Lite, 18:9 en-boy oranında bir FullView ekran sunar. Ekran-gövde oranı yüksek olan Honor 9 Lite’ın çerçevesi yok denece kadar azdır. 5.65 inçlik ekranı ve FHD+ çözünürlüğü sayesinde Honor 9 Lite, mükemmel bir görsel performans deneyimi sunuyor. Etkileyici olan ise, Honor 9 Lite’ın kasasının bir önceki model Honor 8 Lite’a benzer bir şekilde geliştirildiği.

Honor 9 Lite'ın 18:9’luk FullView Ekranı, telefonun görsel deneyimini büyük ölçüde geliştiriyor. 2160 x 1080 ekran çözünürlüğe sahip olan Honor 9 Lite, bu fiyat noktasında rakipsiz bir ekran sunuyor ve piyasadaki bazı 720P çerçevesiz telefonlardan çok daha performanslıdır. Genişletilmiş ekran ayrıca, geleneksel 16:9 ekranlara kıyasla oyun ve medya gibi birçok günlük kullanım senaryolarında içerikleri daha performanslı gösterebildiğini fark ettik.

Örneğin, çok oyunculu çevrimiçi oyunları oynarken, Honor 9 Lite size geniş bir görüş alanı sunarak oyunlarıda bir avantaj elde etmenizi sağlıyor. Aşağıdaki resimde, kırmızı çizgiler dışındaki alanlarda, geleneksel ekranlarla karşılaştırıldığında daha fazla görüş alanı sunduğunu görebilirsiniz.

9 Lite'ın 18:9 en boy oranı, film izlerken size tiyatro gibi bir deneyim sunuyor. Film izlerken siyah kenarlıkların minimuma indirilmesi sayesinde izlediğiniz filmden çok daha fazla keyif alabilirsiniz. 18:9 ekranın bir başka avantajı da web sitelerinde gezinirken ortaya çıkıyor. Web sitelerinde gezinirken çok daha fazla görüş alanı olduğundan içerikleri daha büyük ve canlı görebilirsiniz ve telefonu yan döndürmenize hiç gerek kalmaz.

16 nm üretim teknolojisine sahip 2.36 GHz frekans hızında çalışan sekiz çekirdekli Kirin 659 işlemciyi kullanan Honor 9 Lite, önceki modellerle karşılaştırıldığında hem güç tüketimini minimuma indirerek hem de daha fazla performans sunarak büyük bir avantaj sağlıyor.

Deneyimlerimize dayanarak söylemek isteriz, Honor 9 Lite’ta uygulamaları başlatırken, video izlerken veya yazı yazarken hiç performans kaybı, gecikme yaşamadık ve çok rahat bir şekilde kullanabildik. Arena of Valor ve Playerunkown's Battlegrounds gibi oyunları test ettik, hepsi de Honor 9 Lite üzerinde sorunsuz bir şekilde çalıştı ve oyun boyunca ekran performansı oldukça tatmin ediciydi.

Honor Türkiye resmî Facebook sayfası:https://www.facebook.com/HonorTurkiye/