Fx 4100 overclock

StrikeEagle
20-05-2012, 20:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

 

Arkadaşlar turbov evo programıyla overclock yaptım. Bu işlemciler zaten voltaj vermeden 4.6 ya kadar overclock oluyormuş. 4.5 Ghze çıktı işlemci turbov evo programıyla. Fakat işlemciye voltaj vermiş mi vermemiş mi anlayamadım. Bu değerler normal mi ? Bu arada işlemciye oc yapınca otomatik ramleride 1600 mhzden 1666 mhze çekti. Bir sorun çıkar mı ? 
http://e1205.hizliresim.com/x/n/69vru.jpg

Anakart Asus m5a97
Soğutucu xigmatek gaia 
ram gskill sniper 8gb 1600mhz

Teşekkür ederim.

Kapalı Hesap (203561)
20-05-2012, 21:24   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 136
4,310 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2011

alakası yok ama temanın adı ne?

StrikeEagle
20-05-2012, 21:26   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Temanın adı rainmeter. Şimdi bütün voltaj değerleri normal mi

Yetenek
21-05-2012, 10:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

Aynı anakartı kullanıyoruz önce bunu söyleyeyimde sonra sen karar ve ne yapacağına... İlk olarak turbo evo programı çok işe yarayan bir durum değil. Ben x3 455 işlemciyle denedim 3.3 1.4V çalışan işlemciyi 3.5 mi 3.6 mı çıkardı 1.5V verdi. Sonra ben ayarları sıfırladım 3.7 1.412 çıkardım ve prime95 testi yaptım sıkıntı çıkmadı. Yani anlıyacağın vereceğinden çok fazla voltaj veriyor o nedenle hiç gerek yok. M5A97'nin bios kullanımı çok kolay. En iyisi sen gir kendin OC yap daha iyi voltaj değerlerinide hiç oynama... Ama önce bios sıfırla... Başka sorun olursa bu kartla ilgili yardımöcı olurum...

StrikeEagle
21-05-2012, 17:49   |  #5  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.Biosa girdim voltaj değerleri Autoda. Turbov evoyla oc yapmadan önceki değerlerle aynı. Cpu voltage 1.440. Biosdan oc yaptığımdada aynı şekil oluyor sadece saat hızını 200den 250ye alıyorum diğer her şey auto ramleri otomatik 1666mhze alıyor. Prime95de falan sorun çıkmadı herhalde değerler normal.

Yetenek
21-05-2012, 18:58   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

normal gibi duruyor... Fakat ramlerin çalışma zamanlarında değişklik yapmış olabilir. cpu-z 'den ramlerin görüntüsünü koyabilirmisin..

StrikeEagle
21-05-2012, 19:31   |  #7  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

http://d1205.hizliresim.com/x/p/6d92b.jpg

Yetenek
22-05-2012, 11:21   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

gayet güzel değerler değişmemiş. İstersen biraz daha OC yapabilirsin ama her seferden sonra prime95 testini en az 10 dk çalıştır ve sıcaklıkları kontrol et...

StrikeEagle
22-05-2012, 12:36   |  #9  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2010

Yardımın için çok teşekkür ederim şimdilik bu kadar oc yeter.

Yetenek
22-05-2012, 20:48   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
508 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

tabi ne demek. Ne zaman istersen yardımcı olabilirim...
http://forum.donanimhaber.com/m_54758843/tm.htm
bu adrestede M5A97 kullanan arkadaşlar var aralarında bende varım. Anakartla ilgili sorun olursa orada sana daha çok yardım ederler buradan.