G-Skill Ram ve mhz Problemi

razorr
03-02-2013, 15:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Merhaba arkadaşlar Vatan bilgisayardan almış olduğum 8gb g-skill 1866mhz ram'ım şuan sistemde 1600mhz olarak gözüküyor,biostan amatörce yapmış olduğum oynamalar sonuç vermezken bu değerleri kumuş olduğum everest ultimate programı ile fark ettim. Sizce sorun ramlardemidir yada sistemdenmi ayarlamak lazım?

LİNK 1

LİNK 2

Bu sorunun kabul edilmiş çözümüne hemen ulaşmak için tıklayın
Sistem Bilgilerim
  • ÖZEL (Toplama)
  • Windows 7 Ultimate 32-bit
  • AMD FX 8350 8 core 4,0ghz
  • Asrock Fatal1ty 990 professionel
  • nVidia Zotac GTX660 Ti AMP 2GB 192BiT
  • Google Chrome
  • Kaspersky Anti-Virus
  • 8192 MB
  • Android
  • Android
murat5038
03-02-2013, 16:45   |  #2  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012
317

Anakart modeli nedir.

Biosdan XMP profile: Extreme olarak değiştir.

Ramlerde sorun yok.

razorr
04-02-2013, 00:19   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Asrock Fatal1ty 990FX Professional AMD AM3+ DDR3 USB3 SATA3 ATX Anakart

Biosta dediğin ayarı bulamadım,inşallah sorun yoktur

murat5038
04-02-2013, 02:02   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

OC tweaker Ram configuration gibi yerlere bak.

Load XPM setting den Extreme Veya 1866mhz yazana çekseksin.

murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
razorr
04-02-2013, 09:45   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Belirtmiş olduğun XMP profile bende load profile setting şekline yer alıyor ve orada hepsini 1866mhz değerine getirilmiş durumda.

murat5038
04-02-2013, 15:07   |  #6  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Yani bişey değiştirmedin mi.Sonuç ney Değiştirmediysen Verdiğim görüntünün olduğu yerin fotosunu çek.

webcik
04-02-2013, 17:40   |  #7  
webcik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 21
563 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

bendede 1600 mhz gskil ram vardı.asus m5a97 kullanıyorum.İlk taktıgımda bende senin gibi dikkatimi çekti 1333 mhz de çalısıyodu.Anakarttan 1600 mhz ye çektim.1600 Mhz de çalıstı.Anakarttan ayar yapman gerekiyo

webcik bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
razorr
04-02-2013, 18:54   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Gerekli ayarları bios üzerinden yapmıştım resimde aşagıdaki gibidir

BİOS  

EDİT: Bios güncellemesi ile yeni arayüzde beraberinde geldi ve blirtmiş olduğun XMP profile seçeneğide var oradan 1866mhz yaptım ama sistem hala 1600mhz de kalıyor.

Son Düzenleme: razorr ~ 04 Şubat 2013 19:29
murat5038
04-02-2013, 19:50   |  #9  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Profile 1 ve 2,3 xxx gitmiyormu ve bu profillerde hangi mehzler çıkıyor vs.

razorr
04-02-2013, 20:05   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Buyurun ayrıntıları aşağıda bulabilirsiniz,ama ben ne yaptıysam beceremedim gitti.

Link 1       Link 2      Link 3

Link 4       Link 5

murat5038
04-02-2013, 20:13   |  #11  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012


Dram timing configuration bul ordan.
CAS:9
RAS TO CAS:11
(Rowda olabilir)RAS Precharge:9
tRAS:29
tRC:42
Command rate(CR de olabilir)1T
Yap save leyip başlasın pc.

Son Düzenleme: murat5038 ~ 04 Şubat 2013 21:14
murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
razorr
04-02-2013, 20:41   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Belirtmiş olduğun ayarları yaptım fakat bilgisayar açılmadı hata verdi ayrıntılar ve hatalar aşağıda belirtilmiş.Sizin vermiş olduğunuz ikinci resim açılmıyor bilginiz olsun.

murat5038
04-02-2013, 20:51   |  #13  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

4 4 4  leri yazmadım neden onları düşürdünüz autoda olcak, dediklerim haricinde bişeye dokunmayın kendi başınıza.

razorr
04-02-2013, 20:54   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Belirttiğiniz yerler haricinde hiç bir ayarla oynamadım oynayamam da,zaten bu dediğiniz ayarları yaparken bile baştan aşağıya belki 10 defa düzgün yapmışmıyım diye kontrol ettim.

murat5038
04-02-2013, 20:57   |  #15  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Ozaman dediğim ayalar hariicinde olan boşlukları auto yapın.

razorr
04-02-2013, 21:02   |  #16  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

(trfc) zaten auto'da ve onun altındaki değerler içinse auto veya manuel seçeneği zaten yok gördünüz şekilde duruyor yani. O sizin dediğiniz  düşük değerleride karşısında yazan önceki değerlere getirdimibu sefer hata vermeden pc açıldı fakat everets programı hala 1600mhz olarak gösteriyor.

murat5038
04-02-2013, 21:15   |  #17  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Sizin resminizdeki XMP_2 Değerinin altındaki değerleri yazın Öyle deneyin.

razorr
04-02-2013, 21:30   |  #18  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Onuda yaptım ama nafile

murat5038
04-02-2013, 22:16   |  #19  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

CAS:11

RAS TO CAS:11

RAS PRECHARGE:11

TRAS:29

TRC: 41

Birde bunu dene.

murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
razorr
04-02-2013, 22:47   |  #20  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Sİz bana yardımcı olmaktan,ben değerleri değiştirmekten sıkıldım ama anakart hep aynı değerleri vermekten,everestte olduğu gibi sergilemekten sıkılmadı be arkadaş nasıl iş bu anlamadım :)

Son Düzenleme: razorr ~ 04 Şubat 2013 22:48
murat5038
04-02-2013, 23:07   |  #21  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Neyse XMP profile 1 deki gibi kalsın G skille iletişime geçip sizin için uygun zaman ayarlarını söyleyeceklerdir.Zaten biraz daha uğraşırsak ramlere bişey oalbilir :)

razorr
04-02-2013, 23:12   |  #22  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Aynen haklısınız :) Peki everest haricinde ram değerlerini gösteren herhangi program varmı,belki şuan tek sorunumuz everesttir :)

murat5038
04-02-2013, 23:25   |  #23   ÇÖZÜM
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 681
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Aida64 vb yazılımlar gösterir.

murat5038 bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 2 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
razorr
08-02-2013, 19:26   |  #24  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Anakartın kendi sitesinden ram destek listesini buldum,bence ters giden bişeyler var.

Fatal1ty 990FX Professional Memory Support List

ASD13
08-02-2013, 19:59   |  #25  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

merhaba arkadaslar bendede aynı sorun var g-kill 1866 mhz ram 1600 mhz goruyor anakart msı 970a-g46 lıve uptaden bios guncelledım v 1.11 ama biostan dram frequencly de 1066 1033 1600 mhz secımleri var sadece ne yapmam gerek yardımcı olursanız cok sevinirim